Başkan Güder deprem sonrası çalışmaların hızlanmasını istedi

Başkan Güder deprem sonrası çalışmaların hızlanmasını istedi

Politika 6.08.2023 15:37:46 0
Başkan Güder deprem sonrası çalışmaların hızlanmasını istedi
Tarih: 06.08.2023 15:37 Güncelleme: 06.08.2023 15:37
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Eskimalatya yolunun 3-7 kilometreleri arasında yürütülen yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. Depremden dolayı geciken çalışmaların yeniden başladığının altını çizen Başkan Güder, kısa sürede çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşların mağduriyetlerinin son bulacağına dikkat çekti.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılının son çeyreğinde ulaşım yatırımları programının içerisine dahil edilen ve 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından çalışmaların sekteye uğradığı Eskimalatya yolunun 3-7 kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları yeniden başladı. Milyonluk ulaşım yatırımını ilçeyle buluşturan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Meclis Üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve kısa sürede tamamlanacak olan ulaşım yatırımı ile sürücülerin yaşadığı sıkıntıların sona ereceğini vurgulayan Başkan Güder, Battalgazi’ye hizmet ve yatırımda bugüne kadar vakit kaybetmediklerine dikkat çekti.
“ 6 Şubat depremi çalışmaları geciktirdi”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten AK Parti İlçe Başkanı Kahveci, “Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ve meclis üyelerimizle birlikte Eskimalatyadaki yol yapım çalışmalarını inceledik. Alt yapısı ve drenaj kanallarıyla alakalı çalışmalar devam ediyor. 6 Şubat depremi nedeniyle çalışmalar gecikmeye uğradı. Sathi kaplama ile birlikte bu yolumuz bir an önce bitirilmesi noktasında yetkili firma ile görüştük. En kısa sürede bitirileceği konusunda çalışmalarına hız verdiler. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu.
“En kısa sürede tamamlanacak”
Çalışmaların 6 Şubat’ta yaşanan depremden dolayı geciktiğini belirten ve yetkili firma ile yapılan görüşmelerin ardından kısa süre içerisinde yol yapım çalışmalarının tamamlanacağına dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Eskimalatya ilçemizin eski ve tarihi yerleşkesi fazla olan bölgelerimizden bir tanesi. Bölgemize yerli ve yabancı turist akımı fazla oluyor. Eskimalatya yolu, ilçemizin önemli problemlerinden bir tanesiydi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılının sonunda yatırım programının içerisine alınan bu ulaşım yatırımı, 6 Şubat’ta yaşanan depremden dolayı tamamlanması gecikti. O süreçte hammadde ve araç noktasında ciddi sıkıntılar yaşandı. Ankara’da yaptığımız görüşmelerde, bu yolun ciddi problemler oluşturduğunu ve iki aksın tek aksa düşmesinden kaynaklı kazaların yaşandığını aktardık. Görüşmelerimizin ardından çalışmalar hız kazandı ve ciddi bir tempoyla çalışmalar yürütülüyor. Çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Vatandaşlarımız haklı olarak yer yer tepkiler gösterebiliyor ama ilimizin de içerisinde bulunduğu bir felaketi yaşadık. Yaralarımızı birlik ve beraberlik içerisinde sardık, sarmaya da devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıyı en aza indirmek için gece gündüz sahadayız. Battalgazi’ye hizmet ve yatırımda bugüne kadar vakit kaybetmedik, bundan sonrada vakit kaybetme gibi bir düşüncemiz yoktur. Emeği geçen Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ