Başkan Er: "Malatya’ya 4 milyarlık spor yatırımı yapıyoruz"

Başkan Er: "Malatya’ya 4 milyarlık spor yatırımı yapıyoruz"

Politika 19.01.2026 15:42:25 0
Başkan Er:
Tarih: 19.01.2026 15:42 Güncelleme: 19.01.2026 15:42
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’nın spor şehri olması noktasında önemli yatırımlar yaptıklarını ve depremde hasar alan Yaşam ve Spor Merkezi’nin bakım-onarım çalışmasının ardından yeniden aktif hale geldiğini söyledi.
Başkan Er, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, Malatya’nın kütüphaneler ve spor şehri olması hususunda çalışmalar yapıldığını kaydetti. Kent genelinde 2,5 milyar liralık spor yatırımı yaptıklarına dikkati çeken Başkan Er, "2026 yılında da 1,5 milyar liralık bir spor yatırımımız olacak. Toplamda 4 milyar liralık spor yatırımı yapıyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yaşam ve Spor Merkezi’nde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kapsamlı bir bakım-onarım çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Er, "Yaşam ve Spor Merkezimiz depremde büyük bir hasar almıştı. 50 milyon lira maliyetle Yaşam ve Spor Merkezi’ni yeniden aktif hale getirdik. Fitness kısmı çalışıyordu, yenileme çalışması yaptık. Havuzları tamamen yeniledik" bilgisini paylaştı.

Başkan Er, Malatya’da spor yatırımlarına tüm hızıyla devam ettikleri belirterek, amaçlarının gençleri spora yönlendirmek olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "5 büyük spor kompleksimizin yapımına başladık. Bunun yanında 40 tane spor tesisi yapıyoruz. 6 spor tesisimizin yapımını tamamlayarak, hizmete açtık. Temel amacımız; çocuklarımız ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durup, sporla meşgul olmalarını sağlamak. Bunun yanında ebeveynlerimiz de bu tesislerden en iyi şekilde faydalanabilecekler" dedi.

Yaşam ve Spor Merkezi’nin yapılan çalışmayla aktif hale geldiğini söyleyen Başkan Er, tesisin açıldığını ve Malatyalıların merkezden en iyi şekilde faydalanabileceklerini söyledi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde tam donanımlı kadın-erkek yarı olimpik yüzme havuzları, geleneksel Türk hamamı, sauna ve yüksek nem oranıyla çalışan bir Fin hamamı (buhar odası) bulunuyor. Ayrıca, profesyonel fitness ekipmanlarının yer aldığı salonlarda uzman eğitmenler eşliğinde bireysel veya grup antrenmanları yapılıyor. Teknik eğitim kadrosuyla jimnastik, tekvando, kickboks, bayanlara özel pilates ve yüzme kursları verilen Yaşam ve Spor Merkezi’nde üyelere profesyonel diyetisyen hizmeti ve vücut analizi ölçümleri de sunuluyor. Pazartesi günleri genel temizlik ve bakım çalışmalarının yapıldığı tesiste havuz ve salon kullanım kuralları (bone kullanımı, terlik zorunluluğu, ekipman düzeni) titizlikle takip ediliyor.
Bireysel fitness paketleri (3, 6, 12 aylık), Spa & Wellness paketleri ve her şeyi kapsayan "Gold Full" paket seçeneklerinin yer aldığı merkezde erkek, kadın ve çocuklar için ayrı alanlar bulunuyor. Merkezde ayrıca hemşire, cankurtaran ve deneyimli antrenörler de görev yapıyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ