Başkan Cömertoğlu’ndan öğrencilere eğitim tavsiyesi

Başkan Cömertoğlu’ndan öğrencilere eğitim tavsiyesi

Eğitim 16.12.2022 16:21:46 0
Başkan Cömertoğlu’ndan öğrencilere eğitim tavsiyesi
Tarih: 16.12.2022 16:21 Güncelleme: 16.12.2022 16:21
Malatya’nın Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bir programda öğrencilere tavsiyelerde bulunup, “Eğitim alanında edindiğiniz teorik bilgileri kısmen de pratiklerle pekiştirmelisiniz” dedi.
İnönü Üniversitesi Mezun Koordinatörlüğü tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi için düzenlenen mezunlar buluşması etkinliğine konuşmacı olarak Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu katıldı.
Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Genel Sekreter Yardımcısı Yaşar Kalkan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Tunç, İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Altunkaya, Mezunlar Koordinatörlüğü Dr. Öğr. Üyesi Hacer Ünver, Sosyal Etkinlik Komisyon Başkanı Öğr. Gör. Talip Çelik, Spor Bilimler Fakültesi Engelliler Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ilkım ve Doç. Dr. Mehdi Duyan, Eğitimci ve Araştırmacı Yazar Kemal Deniz, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Bölge Temsilcisi Bekir Sözen ve öğrenciler katıldı.
Arapgir Belediye Başkanı Cömertoğlu, üniversitede ve sonradan iş hayatında edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Cömertoğlu, öğrencilere mezun olduktan sonraki sürecin nasıl gelişeceğinin kendi ellerinde olduğunu belirterek, “Bir diploma meselesi değil bir yetişmişlik meselesinden bahsediyoruz. Bunun mayası ailenizdir, mayayı çoğaltan ise mahalleyle beraber gelir, eğitildiğiniz ve aidiyet hissettiğiniz topluluklarınızdır. Bu sınıfınız, mensup olduğunuz farklı gruplar, eğitim alanında okuduğunuz teorik kısmen de pratik olan öngörüleriniz olabilir. Sonuç olarak bu durum size bir şey verir ve bir maya tutar sizde. Bu maya nereye taşır sizi? Bu sizin yöneliminizle alakalı bir iştir” ifadelerini kullandı.

“Komşu ilçelerdekilere de rehabilitasyon hizmeti veriyoruz”
Engelliler için yürüttükleri çalışmaları anlatan Cömertoğlu, “2009 da başkan olduktan sonra ilk yaptığımız engelli taramasıydı. 2010 yılında 3 yıl ara ile bölgedeki bütün engellileri evlerinden araç ile alarak Malatya Rehabilitasyon Merkezine taşıdık. İstediğimiz verimi alamadığımızdan, engellilerimize kolaylık sağlamak için Arapgir’de eskiden huzurevi olarak kullanılan ve atıl durumda bulunan binamızı engellilerin faydalanması için Rehabilitasyon Merkezine dönüştürdük. Belediyemiz bünyesinde çalışan iki engelli çocuğu olan personelimizin de çocukları burada eğitim almaya başladı. 2013’te açılan Rehabilitasyon Merkezimiz şu an 12 çalışanıyla eğitim vermektedir. Aynı zamanda sadece Arapgir’e bağlı kalmadan yakın komşu ilçelerimiz olan Keban, Kemaliye ve Ağın’da bulunan engelli bireyleri evlerinden aracımız ile alarak rehabilitasyon merkezimize getiriyoruz. Aile bireyleri ayrı, çocuklar ayrı bir bölüme alınıyor ve eğitimleri haftada üç gün devam ediyor” şeklinde konuştu. Cömertoğlu, akademik camianın geçmişe oranla çok daha kıymetli işler yapacağı konusunda sahada bir beklenti olduğunu ifade ederek sözlerini tamamladı.
Soru cevap ile devam eden etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından Arapgir’e has mor reyhan çayının ikram edilmesiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ