Başkan Çolakbayrakdar: “Tüm imkanlarımız ile deprem bölgelerindeyiz”

Başkan Çolakbayrakdar: “Tüm imkanlarımız ile deprem bölgelerindeyiz”

Genel 11.02.2023 17:19:30 0
Başkan Çolakbayrakdar: “Tüm imkanlarımız ile deprem bölgelerindeyiz”
Tarih: 11.02.2023 17:19 Güncelleme: 11.02.2023 17:19
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından deprem bölgelerine yardım ulaştırmayı aralıksız sürdüren belediyeler, deprem bölgesine temizlik araçları ve personeli gönderdi. Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar ve Yahyalı belediyelerinden oluşturulan 20 araç ile 100 personel, Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.
Kahramanmaraş’ta görev yapacak olan temizlik personelini yolcu etmek üzere Kocasinan Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’ne gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yola çıkacak personeli Kahramanmaraş’a uğurladılar.
Deprem bölgelerindeki yaraları sarmak için ilk andan itibaren tüm imkanların seferber edildiğine dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kayseri’de ki tüm belediyelerimizden 500’e yakın arkadaş bölgede çalışıyor. Sıra bizde oradaki kardeşlerimize tüm imkanlarımız ile destek olacağız. İnşallah hep birlikte bugünleri de atlatacağız. Ellerinize emeklerinize sağlık, Allah yolunuzu açık etsin. Depremzede vatandaşlarımızın yiyecek ihtiyaçları için de kendi atölyemizde hızlı bir şekilde 3 adet mobil mutfak üreterek deprem bölgelerine gönderdik. Personelimiz mobil mutfaklarımızda aş kaynatarak depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek sağlamaya devam ediyorlar. Ayrıca Belediye Başkan Yardımcılarımızı ve şube müdürlerimizi, koordinasyonu sağlamak amacıyla Malatya ve Kahramanmaraş’a görevlendirdik” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, depremin olduğu ilk andan itibaren Kayseri’nin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını belirterek, “Öncelikle fedakar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kayseri depremin olduğu ilk andan itibaren üzerine düşeni yapma gayretinde oldu. Merkez ilçe belediyelerimiz başta olmak üzere 16 ilçe belediyemiz el birliği içerisinde canla başla elinden geleni yaptı. Bu yaraları saracak olan yine Türk Milletin asil evlatlarıdır. Bölgeden çöp kamyonları ve konteynırları ilgili talepler oldu. Önceki gönderdiklerimize ek olarak bugün de 20 aracımız ve 100 personelimiz yola çıkıyor” dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, Kayseri’nin birlik ve beraberlik içesinde deprem yaralarını sarmak için elinden geleni yaptığına dikkat çekerek, “Depremden zarar gören vatandaşlarımızı Talas’ta özel misafirhanelere yurtlarımıza yerleştirmeye devam ediyoruz. Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. Tüm milletimize geçmiş olsun diliyorum” dedi.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ise, deprem bölgelerine destek olmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, “Ülkece birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu zor günleri atlatacağız. Yola çıkacak arkadaşlarımızın ellerine emeklerine sağlık, yolları açık olsun sağlıkla gidip gelsinler” dedi.
Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar ve Yahyalı belediyelerinden oluşturulan 20 araç, 100’e yakın çöp konteynırı, çadırlar, barınma, ısınma malzemelerinin yüklendiği araçlar ile 100 personel, Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ