Başkan Böcek, üçüncü kez deprem bölgesinde

Başkan Böcek, üçüncü kez deprem bölgesinde

Genel 22.02.2023 15:41:16 0
Başkan Böcek, üçüncü kez deprem bölgesinde
Tarih: 22.02.2023 15:41 Güncelleme: 22.02.2023 15:41
Hatay’a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kenti ziyaret etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanları ile deprem bölgesi Hatay’ı ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de hazır bulunduğu ziyarette Kılıçdaroğlu, Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadır kenti ve aşevini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na, Hatay’da yaptıkları çalışmalar hakkında brifing veren Başkan Böcek, “Burada tüm ekibimizle birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. İki aşevimiz, 800 kişi kapasiteye ulaşan çadır kentimiz, sağlık ekibimiz, cenaze hizmetlerimiz, ASAT ekiplerimiz ile Hatay halkına yardım için buradayız. Her gün 7 bin kişiye üç öğün yemek veriyoruz. 5 bin ekmek üretiyoruz. Ayrıca Gaziantep’te de çalışmalar yürütüyoruz. Depremzedelerimiz için yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Antalya’ya gelen depremzede vatandaşımız 148 bin 864’e ulaştı. Onlara da en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

"Başkanlara teşekkür"
Hatay’ın Defne ilçesinin depremde en çok zarar gören bölgelerden olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Hem yaraları sarmamız hem de geleceğe umutla bakan bir Türkiye inşa etmemiz gerekiyor. Elbette vatandaşlarımızın çok sorunu var. Biliyoruz 17 gün geçmesine karşın bazı ihtiyaçlar henüz giderilememiş. Sadece CHP’li belediye başkanlarımız değil bütün belediye başkanlarımız olağan üstü çaba harcıyorlar. Bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim” dedi.

"Hatay’ı ayağa kaldırmak görevimiz"
Hatay’ın kadim bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ demiştir. Dolayısıyla Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak, o görkemli kültürünü yeniden yaşatmak, tarihsel dokusunu yeniden ayağa kaldırmak, hepimizin ortak görevidir. Biz elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz, göstermeye de kararlıyız” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu ve Başkan Böcek, çadır kentte incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmaları yerinde gördü. Çadır kentte kalan depremzedelerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu ve Böcek, geçmiş olsun dileklerini iletti, sorun ve talepleri dinledi.
Başkan Böcek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanları ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’daki koordinasyon merkezini de ziyaret ederek, çalışanlarla buluştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ