Başkan Böcek: “Antalya’ya gelen depremzede sayısı 101 bini geçti”

Başkan Böcek: “Antalya’ya gelen depremzede sayısı 101 bini geçti”

Politika 15.02.2023 16:58:57 0
Başkan Böcek: “Antalya’ya gelen depremzede sayısı 101 bini geçti”
Tarih: 15.02.2023 16:58 Güncelleme: 15.02.2023 16:58
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, deprem gündemiyle Vali Ersin Yazıcı, iş adamları ve turizmcilerle bir araya geldi. “Önümüzde uzun bir süreç var diyen” Başkan Böcek, “Sabırla, sakin bir şekilde hepimiz siyaset üstü davranarak tüm zorlukları aşacağız” dedi. Başkan Böcek ayrıca, resmi makamlar tarafından getirilenlerin yanı sıra akrabası ya da tanıdıklarının yanında kalmak üzere Antalya’ya gelen depremzede sayısının 101 bini geçtiğini açıkladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ilk olarak deprem gündemiyle Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti. Bürokratların da yer aldığı toplantıda deprem bölgesi ve Antalya’ya gelen depremzedelerle ilgili yapılacaklar görüşüldü, durum değerlendirilmesi yapıldı. Ardından Başkan Muhittin Böcek’in çağrısıyla iş insanları ve turizmciler deprem gündemiyle Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi. Toplantıya İl Koordinasyon Kurulu, Eşgüdüm Kurulu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Döşemealtı Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği, Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği, Akdeniz İş İnsanları Birliği başkan ve temsilcileri ile turizmciler katıldı.

“İki kentte bin 400 kişilik çadır kent”
İki kez deprem bölgesine giden Başkan Muhittin Böcek, 13.5 milyon insanı etkileyen depremin bölgede oluşturduğu yıkımı ve yaşanan sıkıntıları anlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de depremin ilk günüden itibaren çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Başkan Böcek, şu bilgileri verdi:
“401 uzman personel, 175 araç bunun, 27 jeneratör, 21 iş makinesi ve 7 cenaze nakil aracı, 14 itfaiye ve 77 arama kurtarma personeli, 4 ambulans, 20 yataklı sağlık destek tırı hemşire ve doktor arkadaşlarım orada bulunuyor. 127 tır ve 95 gönüllü yardım aracıyla deprem bölgesine kıyafet ve gıda malzemeleri de içeren insani yardım malzemesi taşındı. Hatay’da 800 kişilik çadır kent kurduk şimdi de Kahramanmaraş’ta 600 kişilik çadır kent kuruyoruz. 1 mobil, iki sabit bir de hayırseverimizin mutfak malzemesini kullandığımız, bizim aşçılarımızın yemek yaptığı 4 yerde aşevimiz var” dedi.
Başkan Böcek, ASAT’ın da 52 aracıyla çalışma yaptığını ve Hatay’a kısmi olarak su salınmaya başladığını söyledi.

“Depremzede sayısı 101 bini geçti”
Resmi makamlar tarafından getirilenlerin yanı sıra akrabası ya da tanıdıklarının yanında kalmak üzere Antalya’ya gelen depremzede sayısının 101 bini geçtiğini açıklayan Başkan Muhittin Böcek, şöyle konuştu:
“Önümüzdeki süreç birkaç aylık bir süreç değil. Resmi makamların da açıkladığı gibi en az 1-1.5 yıllık bir süreç bizi bekliyor. 19 ilçemizde bütün ATASEM’lerimiz aracılığıyla yardım toplama konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. 8 bin 523 gönüllümüz oldu. 771 personelimiz Cam Piramit dahil olmak üzere 75 bin 110 depremzede vatandaşımıza yardım yaptı. Bundan sonra yapmamız gereken ne varsa beraber yapacağız. Sabırla, sakin bir şekilde hepimiz siyaset üstü davranarak zorlukları aşacağız. Sizler bugüne kadar Antalya’ya gerek istihdam konusunda gerek ekonomik olarak elinizden gelen desteği sağladınız. Biz bu yaraları da bir taraftan SİAD’lar bir taraftan odalar, borsalar, turizmcilerimiz, hayırsever ve yardımsever insanlarımızla hep beraber saracağız. Siyaset üstü bir çalışma yapıyoruz, hep beraber de yapmaya devam edeceğiz.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ