Başkan Akman: “Yaşlılarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir”

Başkan Akman: “Yaşlılarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir”

Van Haberleri 21.03.2023 11:49:00 0
Başkan Akman: “Yaşlılarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir”
Tarih: 21.03.2023 11:49 Güncelleme: 21.03.2023 13:13

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yaşlıların geçmiş ile gelecek arasında bir köprü görevi yaparak, kültürel değerleri bugünlere taşıyan en kıymetli varlıklar olduklarını söyledi.
18-24 Mart ‘Yaşlılar Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri olduğunu ve yaşlılığın da hayatın çok özel bir dönemi olduğunu söyledi. Başkan Akman, toplumun tarihi birikimini günümüze yansıtan, milli kültür ve medeniyet değerlerinin yarınlara ulaşmasına vesile olan yaşlıların, aile ve toplumsal hayatının en kıymetli hazineleri olduğunu anlattı. Başkan Akman, “Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır” dedi.
Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi göstermeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olmasının mümkün olmadığının altını çizen Başkan Akman, “Ne mutlu ki, bizler millet olarak saygıdeğer büyüklerimizi asla yük olarak görmüyor, aksine onların varlıklarından mutluluk duyuyoruz. Büyüklerimize hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe sahibiz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık görevimizdir. Büyüklerimize hayatı kolaylaştırmalı ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.
Bir gün herkesin yaşlanacağını söyleyen Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin ‘Yaşlılar Haftası’nı tebrik ediyor, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam diliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ