Basın camiası yüzyılın afetinde tek vücut oldu

Basın camiası yüzyılın afetinde tek vücut oldu

Genel 15.02.2023 16:58:56 0
Basın camiası yüzyılın afetinde tek vücut oldu
Tarih: 15.02.2023 16:58 Güncelleme: 15.02.2023 16:58
Basın İlan Kurumu öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına büyük destek veren gazeteler şimdiye kadar yaklaşık 4 milyon TL katkı sağladı. Kurum çalışanlarının depremzedelere desteği 2 milyon TL’yi aştı.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremler sonrasında tüm Türkiye yaraların sarılması için seferber oldu. Depremde büyük kayıplar veren basın camiası da ‘yüzyılın en kötü doğal afeti’ olarak adlandırılan felakette maddi ve manevi her türlü katkıyı verebilmek için büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Basın İlan Kurumu koordinasyonuyla gerçekleştirilen yardım kampanyasına ülke genelinde şimdiye kadar 442 gazete kuruluşu destek verirken toplanan miktar 4 milyon TL’ye ulaştı.
Gazeteler, resmi ilan gelirlerini bağışladı
Türkiye’nin gazetelerini tek vücut haline getiren yardım kampanyası, Artvin’deki gazetecilerin harekete geçmesiyle başladı. Artvin’deki 9 gazetenin bir aylık resmi ilan gelirlerinin yüzde 10’unu afetzedelere bağışladıklarını açıklamasının ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç önderliğinde bağış kampanyası başlatıldı. Kurumun Şube Müdürlükleri aracılığıyla yürütülen kampanyaya ülke genelindeki basın kuruluşlarının desteği çığ gibi büyüdü.
Basın kuruluşları, Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayımladıkları resmi ilanlardan elde ettikleri gelirlerin belirli bir oranını ya da tamamını bağışlayarak kampanyaya destek verdi. Şu ana kadar 442 gazete bağış kampanyasına katılırken toplanan miktar yaklaşık 4 milyon TL oldu. Bazı gazeteler önümüzdeki aylara ilişkin resmi ilan gelirlerinin bir kısmını da bağışlamayı taahhüt ederek depremden zarar görenlere desteklerini sürdüreceklerini beyan etti. Kampanyanın, daha fazla katılımla önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.
Basın İlan Kurumu personeli de yaşanan afete duyarsız kalmayarak AFAD’a bağışlanmak üzere 1,6 milyon TL topladı. Depremin yaşandığı illerdeki şube müdürlüklerinde görev yapan mesai arkadaşlarını unutmayan Basın İlan Kurumu çalışanları, afetten etkilenen personel için de ayrıca topladıkları yardım bedeli 500 bin TL’ye ulaştı.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, büyük deprem sonrasında tüm ülke genelinde olduğu gibi basın camiası olarak kenetlendiklerini, yaraların sarılması için Kurum olarak ellerinden gelen tüm katkıyı sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini belirtti.
Erkılınç, “Deprem bölgesinde bulunan 129 yerel gazeteye, 8 milyon TL tutarında erken ödeme yaptık. Türkiye’nin gazeteleri #BirlikteÇokGüçlüyüz sözü etrafında birleşerek yaraların sarılması için gelirlerinin bir kısmını bağışlayarak elini taşın altına koydu. Önümüzdeki günlerde bu desteğin daha da artacağına inanıyorum. Gazetelerimizin, yurdun dört bir yanına dalga dalga yayılan depremzedelere destek kampanyası, yıllar boyu unutulmayacak. Bu zor günlerin geride kalması adına yapılan tüm çalışmalarda üzerimize düşen görevi yapacağız. Deprem bölgesindeki gazetelerimize yönelik önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Genel Kurulumuzda önemli kararlar almayı ve ikinci bir destek paketi açıklamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ