Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Malatya’daki konteyner kentleri gezdi

Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Malatya’daki konteyner kentleri gezdi

Genel 25.03.2023 10:35:13 0
Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Malatya’daki konteyner kentleri gezdi
Tarih: 25.03.2023 10:35 Güncelleme: 25.03.2023 10:35
Başakşehir Belediyesi’nin asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgelerinden birisi olan Malatya’daki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Faaliyetlerin yürütüldüğü 6 konteyner kentte depremzedeleri eşi Kübra Kartoğlu ile birlikte ziyaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, acıların üstesinden hep birlikte geleceklerini söyledi.
Başakşehir Belediyesi ekipleri, Malatya’daki depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışmalarını titizlikle yürütmeye devam ediyor. 2 bin konteyner ile depremzedelere yeni bir yaşam alanı oluşturan Başakşehir Belediyesi, aynı zamanda ilçesi dışında da MAŞTİ Çadır Kenti’nde Ramazan etkinlik çadırı kurdu. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, eşi Kübra Kartoğlu ile birlikte Başakşehir Belediyesi ekipleri tarafından Darende, Akçadağ, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Karakavak, Battalgazi ve Bostanbaşı’nda kurulan konteyner kentleri ziyaret etti. Başkan Kartoğlu’na; Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar eşlik etti.

“Dört koldan çalışıyoruz”
Konteyner kentlerdeki aileler ile sohbet eden Başkan Kartoğlu, depremzedelerin taleplerini dinledi. “Rabbim aynı acıları bir daha yaşatmasın” diyen Başkan Kartoğlu, “Toparlanacağız inşallah, vatandaşlarımızın da morallerinin daha iyi olduğunu gördüm. Dört koldan bölgedeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Birçok bölgemizde yapımına başladığımız konteyner kentlerimizi ilk etaplarını tamamlayarak ailelere teslim ettik. Kalan çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdürüyoruz. Devletimiz de konutları tamamladığında depremzede kardeşlerimiz sıcak yuvalarına kavuşmuş olacak. Biz de bu süreçte elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ramazanda da kardeşlerimizin yanındayız”
Ramazan ayı boyunca Yeşilyurt’taki etkinlik çadırında depremzedeler için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Başkan Kartoğlu, “Yeşilyurt’ta ramazan boyunca iftar ve sahurda gönül sofraları kuruyoruz, her gün 12 bin depremzede kardeşimizin sofrasına sıcak yemek ulaştırıyoruz. Çocuklarımız için sabah çizgi film gösterimi, öğleden sonra sahne gösterileri; kadınlar için mukabele ve manevi sohbet programları gerçekleştiriyoruz. Her hafta sonu cumartesi günü düzenleyeceğimiz söyleşi programımızda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Vehbi Vakkasoğlu, Sıtkı Aslanhan ve Bekir Develi’yi depremzede kardeşlerimizle bir araya getireceğiz” şeklinde konuştu.
Bölgeye her türlü destek sağlandı
Başakşehir Belediyesi’nin bölgedeki çalışmalarına da değinen Başkan Kartoğlu, “Arama kurtarma, yemek üretim ve dağıtım, gıda paketleme ve il geneli dağıtım, 5 lokasyonda konteyner kent altyapı ve montaj işlemleri, hasta nakil ve medikal ürün dağıtımı, çadır kurulumu, psikososyal destek, saç traşı hizmetleri ile tekstil, oyuncak, ısıtıcı, odun, hijyen malzemeleri dağıtım faaliyetleri gerçekleştirdik. Bölgeye gıda, hijyen, kıyafet, tekstil, su ve benzeri ürünleri taşıyan 129 yardım; 66 lojistik destek olmak üzere toplam 195 tır ulaştırdık. Çevre temizliği ve hijyenin sağlanması adına bölgeye 130 çöp konteyneri naklettik” açıklamalarını yaptı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

7’den 70’e Cumhuriyet coşkusu: Bayram onuruna kulaç attılar


Van Spor

Elazığ’da Cumhuriyet coşkusu sporla kutlandı


Van Spor

Buzda sürat heyecanı başlıyor


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş Spor Kulübü: 1 - Menemen FK: 0


Van Spor

Elazığspor dev Türk bayrağı açtı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ