Baraj sahasını eken çiftçiler: "Sular gelirse her şey gider"

Baraj sahasını eken çiftçiler: "Sular gelirse her şey gider"

Genel 1.04.2023 12:03:55 0
Baraj sahasını eken çiftçiler:
Tarih: 01.04.2023 12:03 Güncelleme: 01.04.2023 12:03
Elazığ’da kuraklık nedeniyle suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasında tarım yapan çiftçiler, yağışlara bir yandan sevinirken diğer yandan ise endişeli. Her sene risk alarak tarım yaptıklarını dile getiren çiftçiler, baraj debisinin yükselmesiyle mahsulün su altında kalacağını söyledi.
Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da bu kış istenilen yağış alınamadı. Geçen seneki kuraklıkla birlikte Keban Baraj Gölü sahasında yüzlerce dönüm arazi ortaya çıkmış, çiftçiler burada tarıma başlamıştı. Bu sene de çiftçiler, araziyi değerlendirerek arpa, buğday, pancar ve mısır gibi çeşitli ürünler ekti. Fakat bölge genelinde yağışların etkili olması üreticileri bir yandan sevindirirken bir yandan da endişelendirdi. Her sene risk alarak baraj sahasında tarım yaptıklarını belirten çiftçiler, suların yükselmesiyle mahsulün sular altında kalacağını ifade etti.
Baraj suyu gelmediği seneler ekim yaptıklarını belirten çiftçilerden Hayatin Aydın, "Geldiği zaman son koda vuruyor ve kimse faydalanmıyor. 2 senedir topraktan faydalanıyorlar. Herkes ekiyor. Çiftçi buranın parasını ödüyor. Çiftçi adeta kumar oynuyor. Sular gelirse her şey gider" dedi.
Çiftçilerden Şaban Ayar ise, "Bu araziler hepsi su altındaydı. Şu an buraları herkes ekiyor ama bu bir risktir. Bu riske de ister istemez halk katlanıyor. Boş kalmaktansa ekiyorlar. Su gelirse yapacak bir şey yok. Su gelmezse ürün alıyorsun. Ben buraya ilk geldiğim seneler hep buralar suydu. Zamanla çekildi. Geçen sene baraj hiç yükselmedi. Biz de ona istinaden bu sene de yükselmez dedik. Herkes ekti ve emek verdi. Riske girdi. Bu riskin karşılığında artık şansına. Ama baraj yükselirse yapacak bir şey yok. Yükselmezse herkes emeğini alır" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ