Bakan Uraloğlu'ndan 5G Hamlesi: Süper Lig Statlarına Teknolojik Dönüşüm!

5G teknolojisi artık futbol statlarında: İlk denemeler yakında başlıyor!

Van Spor 13.02.2025 19:36:00 0
Bakan Uraloğlu
Tarih: 13.02.2025 19:37 Güncelleme: 13.02.2025 19:36

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun son açıklamalarına göre, Türkiye'nin dört büyük futbol stadyumunda 5G hizmeti kullanılmaya başlanacak. Bu yenilik, önemli bir teknolojik adım olarak görülüyor. 

Bakan Uraloğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, 5G teknolojisini Türkiye'de aktif hale getirmek için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. "2026 yılında ilk sinyali almayı hedefliyoruz" diyen Uraloğlu, bu kapsamda yapılan ilk somut adımı da açıkladı. 

5G İLK OLARAK STATLARDA DENENECEK

Türkiye'nin başlıca futbol takımlarının ev sahipliği yaptığı stadyumlarda, 5G'nin test edileceği açıklandı. Bu gelişme, hem futbolseverler hem de teknoloji entuziastları için heyecan verici bir haber olarak değerlendiriliyor.

5G, dünya genelinde daha hızlı internet ve daha düşük gecikme süresi sunma vaadi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'deki bu girişim ise teknolojiyi daha iyi anlamamıza ve yaşamımızın çeşitli alanlarında nasıl bir etki yaratacağını görme fırsatı sunuyor.

TARAFTARLAR İÇİN YENİ DENEYİMLER

Uygulanacak 5G teknolojisi, stadyumlar ve çevrelerindeki taraftarlara özel bir deneyim vadediyor. Taraftarların, stadyumda nerede olurlarsa olsunlar maçın her anına hakim olmalarını sağlayacak bu sistem, aynı zamanda maçı istedikleri açıdan izleme imkanı sunacak. 

Yeni sistemle, taraftarlar kişiselleştirilmiş bir maç deneyimine ulaşabilecekler. Sanal gerçeklik hizmeti de bu deneyimi zenginleştirirken, maçlardaki istatistiklere anında erişim imkanı sağlayacak. Planlanan ek kameralar ise her açıdan 360 derece görüş sağlayarak, evlerindeki taraftarlara stadyum atmosferini yaşatacak.

Bu teknolojik yenilikler, Türk futboluna nasıl bir katkı sağlayacak merak ediliyor. Bu yatırımların ve 5G altyapısının, spor ve eğlence dünyasında nasıl bir dönüşüm yaratacağı gelecekteki uygulamalarla daha net anlaşılacak.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ