Bakan Bak: 'Biz eser siyasetine devam ediyoruz'

Bakan Bak: “Biz eser siyasetine devam ediyoruz”

Van Haberleri 18.11.2024 14:56:00 0
Bakan Bak:
Tarih: 18.11.2024 14:56 Güncelleme: 18.11.2024 20:55

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin hiçbirini teröre teslim etmeyeceklerini ifade ederek, ‘Gençlere sporun iyileştirici gücünü, sporun birleştirici gücünü, sporun onlara katacağı özgüveni sağlayacak böyle tesisleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Dün akşam saatlerinde Van’a gelen Bakan Bak, bugün sabah saatlerinde beraberindeki protokol üyeleriyle İpekyolu Çok Amaçlı Spor Salonu’nun toplu açılış törenine katıldıktan sonra Van Valiliği ve AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra İpekyolu ilçesine bağlı Yalım Erez Mahallesi’nde inşaatı devam eden 2 bin kişilik spor salonunda incelemelerde bulunan Bakan Osman Aşkın Bak, Van’da gençler için yaptıkları tesislerin toplu açılışlarını yaptıklarını belirterek, “Yüzme havuzları, gençlik merkezleri, sporcu fabrikası, 135 tane halı saha, 235-240 tane basketbol sahası başta olmak üzere rafting kamp merkezleri gibi pek çok tesis kazandırılmış. Bugünkü değerle yaklaşık iki milyarlık bir yatırımı bugün açmış olduk. Burada da başlanmış olan bir yatırım var. O yatırımda da yüzde 25 seviyelerinde. Bunu da biz tamamlayacağız. En kısa zamanda ihaleye çıkıp valiye de talimat verdik, vekillerimizle beraber gençlerimizin spor yapması için çok amaçlı bir salon burası. Basketbol ana salonuyla beraber dört tane antrenman salonu var. Judo, karate başta olmak üzere pek çok mücadele sporları için faaliyetin olduğu gençlik merkezinin de içinde olduğu gençlerle ilgili çalışmanın olduğu bir tesis. Biz hiçbir işimizi yarım bırakmayız. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız hakikaten Türkiye’de büyük bir tesis, spor tesisi hamlesi gerçekleştirmemize vesile oluyor, önümüzü açıyor. Bunu da bu bölgemizde de gençlerin ihtiyacı olan önemli bir tesis olacağına inanıyoruz. Gençlerimizin hiçbirini teröre teslim etmeyeceğiz. Terörle mücadele de gerçekten hükümetimiz önemli işler yapıyor. Gençlere sporun iyileştirici gücünü, sporun birleştirici gücünü, sporun onlara katacağı özgüveni sağlayacak böyle tesisleri yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda da şu anda yüzde 25 seviyesinde olan tesisi en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

“Biz bu ülkenin gençlerinin spor yapmasını, kötü alışkanlıklardan uzak durmasını istiyoruz” diyen Bakan Bak, şöyle devam etti:
“Biz eser siyasetine devam ediyoruz. Eserlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin her noktasında yapılması için de gayret ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak da bu tesisin de tamamlanması için valimize ilgili talimatları verdik. Biz de il müdürlüğümüz üzerinden destek olup bu tesisleri kısa zamanda tamamlayacağız. Hayırlı olsun tekrar. Amacımız gençlere hizmet etmek, spora çağırmak, sporla onları birleştirmek, sporun iyileştirici gücünü, birleştirici gücünü kullanmak. Önemli olan bu ülkenin güzel gençlerine hizmet etmek, onları güzel işlerle buluşturmak, güzel vatan için doğru işlerle buluşturmak, onları iyi eğitmek, sporda da kültürde de iyi eğitmek. Amacımız bu. Biz bunun peşindeyiz. Gençleri tesisler bittiği zaman oraya bekliyoruz. Yeni açılan tesislere bekliyoruz. Havuzlara bekliyoruz. Bütün ailelere sesleniyoruz, çocuklarınızı havuzlara getirin, spor tesislerine getirin. Bugün çok güzel bir gün yaşadık. Cıvıl cıvıl genç bir nüfusa sahip Van’ın bu hizmetlerinin artarak devam etmesi istiyoruz. Dolayısıyla tekrar biz devlet olarak eser siyasetine, hizmet siyasetine devam edeceğiz. Hizmetimizi her yere götüreceğiz.”

Bakan Bak, yaptığı açıklamanın ardından Nur Tatar Spor Salonu’na gitmek üzere buradan ayrıldı.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Bakan : ' siyasetine devam ediyoruz'
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ