Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, Başkan Özakalın’ı ziyaret etti

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, Başkan Özakalın’ı ziyaret etti

Genel 23.10.2023 17:34:35 0
Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, Başkan Özakalın’ı ziyaret etti
Tarih: 23.10.2023 17:34 Güncelleme: 23.10.2023 17:34
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın’ı ziyaret etti.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Erzurum’a gelen Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu ETSO’yu ziyaretinde Başkan Özakalın’la, şehrin ekonomisi, ticareti, potansiyel sektörlerinin durumuna ilişkin konuları görüştü.
TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğlu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İsmail Suci ile Bakanlık Danışmanı Anıl Derici’nin de yer aldığı ziyarette, Erzurum’un sanayileşmesi anlamında öne çıkan fırsatların değerlendirilebilmesi için yoğun çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkan Özakalın, bu kapsamda özellikle 2. OSB’ye yoğunlaştıklarını vurguladı. Aziziye ilçesinde altyapı çalışmalar devam eden ve bazı büyük yatırımların temelinin atıldığı 3. Etap alanın genişletilmesiyle ilgili olumlu gelişmelerin yaşadığını kaydeden Başkan Özakalın, “Hali hazırda 1 buçuk milyon metrekare olan 3. Etap alanımız 3 milyon metrekareye ulaştığında yatırımcılarımızın arsa taleplerini daha rahat karşılayacağız. İnşallah alanın genişletilmesine ilaveten şehrimizi 6. Teşvik Bölgesi kapsamına dahil edecek bir düzenleme yapılmasıyla da Erzurum yatırım anlamında gerçek bir cazibe merkezi kimliğine kavuşacaktır” diye konuştu.
Ziyarette, Erzurum’un birçok alanda önemli potansiyellere sahip bir şehir olduğunu dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu ise, Erzurum’un gelişip büyümesi ve kalkınması için çaba gösteren herkese minnettar olduklarını söyledi. Devletin de bütün kurumlarıyla, bu çabalara katkı sunan iş dünyasına ve sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya gayret gösterdiğini ifade eden Tarıkdaroğlu, “Gelecekte yatırımda, üretimde, istihdamda öne çıkan bir Erzurum görmek hepimizi mutlu edecektir” dedi.
Ziyarette Başkan Özakalın Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu’na ETSO Tarihi kitabı ve Oltutaşı tespih hediye etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ