Bakan Yardımcısı İnan, bölgesel kalkınma için DAP’ta

Bakan Yardımcısı İnan, bölgesel kalkınma için DAP’ta

Genel 3.08.2023 16:17:57 0
Bakan Yardımcısı İnan, bölgesel kalkınma için DAP’ta
Tarih: 03.08.2023 16:17 Güncelleme: 03.08.2023 16:17
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını ziyaret etti.
Bir günlük çalışma programı için Erzurum’a gelen Bakan Yardımcısı İnan, DAP İdaresi’nce Erzurum’da desteklenen projelerin saha ziyaretlerini gerçekleştirerek, incelemelerde bulundu.
Bakan Yardımcısı İnan’a ilk önce DAP İdaresi’nin çalışmaları hakkında, DAP BKİ Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen tarafından brifing verildi. Toplantıya ayrıca, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Yerel ve Kırsal Kalkınma Koordinasyon Dairesi Başkanı Funda Külerü’de katıldı.
Toplantıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Bölge Kalkınma İdarelerinin görev alanına ilişkin konularda bölgesel kalkınma için sağlanan destekler ve geleceğe dair yapılması gerekenler iştişare edildi.
Oldukça verimli geçen toplantı sonrası, DAP BKİ tarafından Erzurum ilinde desteklenen projelerin saha ziyareti gerçekleştirildi.
İlk olarak, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Üreten Özel Çocuklar Projesi” kapsamında, çalışanları özel çocuklar olan “Mutlu Cafe” ziyaret edildi. Bakan Yardımcısı İnan’a, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz tarafından bilgiler verildi. Ardından, yine Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesi olan ve yerel yemeklerin hazırlanması için tasarlanan “Yüz Yılın Yüz Yemeği Mutfak Projesi” kapsamında Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü’ne ziyaret gerçekleştirildi. İnan, kültürel mirasın geleceğe aktarılması yönünde hazırlanan takı, tasarım, giyim ve dokuma atölyelerinde incelemelerde bulundu. Buradaki çalışmalardan oldukça etkilenen İnan, “Türkiye Yüzyılı”na atıfta bulunarak, çalışanlara başarılar diledi. Kültür sektörü projelerinin ardından, Bölgenin potansiyel sektörü olan tarım projelerine saha ziyareti gerçekleştirildi. Bu kapsamda, yürütücülüğünü Aziziye Belediyesi’nin yaptığı Sıvat Üretim Merkezi, “Tarımsal Eğitim Projesi” kapsamında desteklenen, Atatürk Üniversitesi’nin “Çiftçi Eğitim Merkezi” ve uygulama alanlarını, son olarak da, yürütücülüğünü Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı “Tarımsal Mekanizasyonun Artırılması Projesi” kapsamında, Bölgenin en büyük Tarım Makine Parkı’nda incelemelerde bulunuldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ