Bakan Uraloğlu: "Bir zamanlar girilmez denilen dağlarda artık milli yatırımlarımız yükseliyor"

Bakan Uraloğlu: "Bir zamanlar girilmez denilen dağlarda artık milli yatırımlarımız yükseliyor"

Politika 12.09.2025 21:23:00 0
Bakan Uraloğlu:
Tarih: 12.09.2025 21:23 Güncelleme: 12.09.2025 21:27

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bir zamanlar girilmez denilen dağlarda artık milli yatırımlarımız yükseliyor. Örneğin Gabar Dağı’nda petrol üretiyoruz. Tunceli’nin dağlarında artık terörün değil barışın, huzurun ve kalkınmanın yükseldiğini izliyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Tunceli’ye geldi. Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Şefik Aygöl ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Uraloğlu, kentteki esnafları ve 1992 yılında şehit olan Kemal Balaman’ın ailesini ziyaret etti. Ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Uraloğlu, açıklamalarda bulundu.

“Girilmez denilen dağlarda artık milli yatırımlarımız yükseliyor”

Bakan Uraloğlu, "Bizler, farklılıklarımızla zengin, birliğimizle güçlü Türkiye’yiz. Hepimiz bu vatanın asli evlatlarıyız. Farklılıklarımız elbette bizim zenginliğimizdir. Hiçbir vatandaşımızın ötekileştirilmesine, gönlünün kırılmasına rıza göstermeyiz. Geçmişte yaşanan acılar, hepimizin yüreğinde derin izler bıraktı. Büyük bedeller ödedik. Maalesef uzun yıllar terörün gölgesinde kalan bu güzel toprakların potansiyeli zincire vuruldu. Gençlerimizin hayalleri çalındı. Yatırımın ve refahın önü kesildi. Ülkemize 2 trilyon dolarlık ağır bir fatura çıkaran bu bela, hepimize büyük zararlar verdi. Bu ülkenin kaynaklarını maalesef oraya kullanmak zorunda kalmışız. Bugün, bütün milli gelirimiz 1,4 trilyon dolar. Onun bir buçuk katı kadar teröre kaynak ayırmışız. Ancak bugün, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve ’Terörsüz Türkiye’ vizyonumuzla bu karanlık defteri kapatıyoruz. Terörle mücadeleye harcanan kaynakları, artık üretime, teknolojiye ve vatandaşımızın refahına yönlendiriyoruz. Bir zamanlar girilmez denilen dağlarda artık milli yatırımlarımız yükseliyor. Örneğin Gabar Dağı’nda petrol üretiyoruz. Oralar terörle hemhal olmuştu. Aynı şekilde terörün bitmesiyle, Tunceli’nin de gerçek potansiyeli ortaya çıkmaya başladı. Rakamları bugün paylaştılar. Tunceli’ye 1 milyon 600 bin civarında bir araç giriş çıkışı olmuş. Buradaki trafiğe kayıtlı araç sayısı sadece 13 bin. Onun için büyüklüğü buradan da görebiliriz. Tunceli’nin dağlarında artık terörün değil barışın, huzurun ve kalkınmanın yükseldiğini izliyoruz. Terörün gölgesi kalktıkça, Tunceli’ye yerli ve yabancı turist akını başladı" diye konuştu.

“Tunceli’nin turizmde bir dünya markası olması için çalışmalarımız hız kazandı”

Bakan Uraloğlu, "Munzur Vadisi’nin uluslararası rafting parkuru, Munzur Gözeleri, Kırkmerdiven Şelaleleri, Keban Baraj Gölü’nün maviliği, Pertek’in Selçuklu mirası, Hozat’ın tarihi dokusu, Çemişgezek’in doğal güzellikleri ve Ovacık’ın eko-turizm altyapısı ile Tunceli, adeta bir turizm cennetine dönüştü. Tunceli’nin turizmde bir dünya markası olması için çalışmalarımız hız kazandı. İnşallah 2026’da Tunceli’yi Birleşmiş Milletler’in En İyi Turizm Köyü listesine ve Cittaslow (sakin şehir) ağına dahil etmek için de kararlı adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

“Özel nitelikli bir mühendislik harikası olarak tasarlıyoruz”

Pertek köprüsüne değinen Uraloğlu, "Elazığ ile Tunceli arasında kesintisiz karayolu bağlantısı sağlayacak olan Pertek Köprüsü Projemiz de bunlardan biri. Proje çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Pertek Köprüsünü, toplam bin 840 metre uzunluğa ve bin 80 metre ana açıklığa sahip, özel nitelikli bir mühendislik harikası olarak tasarlıyoruz. Köprü geçişi, Elazığ tarafında bin 12 metre ve Pertek tarafında bin 502 metre uzunluğundaki yaklaşım viyadükleriyle birlikte toplam 4 bin 354 metre uzunluğa ulaşacak. Bu ölçekteki bir proje, bölgenin ulaşım altyapısına yalnızca işlevsellik değil, aynı zamanda estetik ve modern bir görünüm de kazandıracak. Pertek Köprüsü projesini hayata geçirdiğimizde Keban Baraj Gölü’nün fiziki olarak ayırdığı Elazığ-Tunceli hattında 78 kilometre uzunluğunda kesintisiz karayolu bağlantısı kuracağız. Böylece Malatya-Elazığ-Tunceli-Erzincan aksında ulaşım daha hızlı, konforlu ve güvenli hale gelecek. Bu proje, bölgenin kuzey-güney bağlantılarında ulaşım sürelerini kısaltarak, ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlayacak. Pertek Köprüsü’nün tamamlanmasıyla, bölge halkının uzun yıllardır özlemle beklediği kesintisiz karayolu bağlantısı hayata geçecek, ulaşım süreleri kısalacak ve konfor artışı sağlanacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ