Bakan Ersoy’a Malatya’da Fahri Hemşehrilik Beratı verildi

Bakan Ersoy’a Malatya’da Fahri Hemşehrilik Beratı verildi

Kültür Sanat 13.07.2023 17:30:43 0
Bakan Ersoy’a Malatya’da Fahri Hemşehrilik Beratı verildi
Tarih: 13.07.2023 17:30 Güncelleme: 13.07.2023 17:30
Asrın felaketi sonrası Malatya’dan sorumlu bakan olarak görev yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.
6 Şubat depremleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından deprem bölgesi Malatya’da görevlendirilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin oy birliği ile fahri hemşehrilik beratı verilmesine karar verildi.
Bugün Malatya’ya gelen Bakan Ersoy’a beratı Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen tören ile takdim edildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremin hemen ardından Malatya’ya gelerek çalışmaların koordinesinde büyük emek veren Bakan Ersoy’a Malatyalılar olarak teşekkür etti. Bakan Ersoy’un şahsi olarak da depremzedelerin yaralarının sarılması adına elini taşın altına koyduğunu da belirten Gürkan, “İnşallah bakanımızın önderliğinde gerek kültürel miras, gerek kent dokusunun bozulmaması adına Malatya’mızın yeniden inşasında da bir hemşehrimiz olarak bu hizmetlerin devam edeceğine kanaatim tamdır” dedi.
Başkan Gürkan, Bakan Ersoy’a verilen Hemşehrilik Beratının belediye meclisinde tüm siyasi partilerin oy birliği ile alındığını da söyledi.
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ise, asrın felaketinin hemen ardından Malatya’ya gelerek göreve başladıklarını ve bir dayanışma içerisinde çalıştıklarını vurguladı. Devlet-vatandaş iş birliği ile büyük bir dayanışma örneği gösterilerek yaraların sarılması adına el birliği ile çalıştıklarını belirten Ersoy, “Bin bir yılda bir meydana gelecek bir deprem fırtınasını ilk günden itibaren omuzladık, kaldırdık ve kaldırmaya da devam edeceğiz. İnsanlarımızın bu zor günlerde bir birlerine sarılması, güç vermesi bunu da dünyaya örnek olacak şekilde yapması bizi çok mutlu etti” dedi.
Artık bir Fahri Malatyalı olduğu için de mutlu olduğunu ve bu kararın kendisini gururlandırdığını da belirten Ersoy, “Deprem fırtınası süresince tüm vatandaşlar imkanlarının yettiği oranda paylaştılar. Bunu hep birlikte gördük. Benim de şahsen yaptığım çalışmalarda bir vatandaşlık görevi. Şehrin yeniden imarı noktasında İnşallah elimden geldiği kadarıyla yeni yatırımlara öncü olmak istiyorum. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ