Bakan Ersoy: "Depremlerden etkilenen 377 kültür varlığı için restorasyon çalışmalarına başlanıldı"

Bakan Ersoy: "Depremlerden etkilenen 377 kültür varlığı için restorasyon çalışmalarına başlanıldı"

Politika 6.02.2025 17:16:02 0
Bakan Ersoy:
Tarih: 06.02.2025 17:16 Güncelleme: 06.02.2025 17:16
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 şehirde toplam 5 binden fazla kültür varlığının zarar gördüğünü belirterek, 377 vakıf kültür varlığının restorasyon çalışmalarına başlandığını kaydetti.
AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem sonrası ilk günden itibaren Malatya’nın farklı bir yeri olduğunu ve yaşadıkları acıları unutmayacaklarını ifade etti. Bakan, "6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi, milletimizin dayanışma ruhunu da ortaya koydu. Bölgedeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.
Bakan Ersoy, depremde zarar gören kültür varlıklarının restorasyonu için hızla çalışmaların başlatıldığını, ayrıca deprem bölgesindeki halkın kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çadır ve konteynır kentlerde kütüphaneler kurduklarını belirtti.
Deprem sürecinde Malatya’da 6 konteyner kütüphane kurulduğunu ifade eden Bakan Ersoy, 15 yeni alt kütüphane ve 36 yeni halk kütüphanesinin de kente kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Malatya’ya yeni bir kültür merkezi kazandırılacağı müjdesini de veren Bakan Ersoy, devletin depremzedelere olan desteğini vurgulayarak, "Halkımıza kalıcı konutlar teslim edildi, yeni kültür merkezleri inşa ediliyor ve eksiklikler hızla gideriliyor. Biz burada, devlet olarak halkımızın yanındayız" dedi.
Bakan Ersoy, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dilerken, "Halkımızın gösterdiği dayanışma bizlere güç veriyor. Malatya’mızı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, AK Parti Malatya milletvekilleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan ve partililer katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ