Bahçeli'den Net Mesaj: 'Tel Rıfat'tan Sonra Hedefimiz Münbiç!'

Bahçeli: "Sıradaki Hedef Münbiç"

Politika 3.12.2024 11:50:00 0
Bahçeli
Tarih: 03.12.2024 11:53 Güncelleme: 03.12.2024 11:50

DEVLET BAHÇELİ, SURİYE'DEKİ HEDEFLERİ AÇIKLADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Suriye'de terör örgütü YPG'ye yönelik operasyonların süreceği mesajını vererek, Tel Rıfat'ın ardından sıranın Münbiç'e geleceğini söyledi. 

“YPG YOK EDİLENE KADAR SAHADAN ÇEKİLMEYECEĞİZ”

MHP Lideri, ABD ve Rusya'nın bölgedeki teröristleri çıkarma konusundaki sözlerini yerine getirmediğini eleştirerek, YPG'nin yok edilmesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli'nin YPG'ye karşı kararlı tutumu net bir şekilde öne çıktı. 

TEL RIFAT TEMİZLENDİ, MÜNBİÇ'İN SIRASI

Münbiç operasyonunun önemine değinen Bahçeli, Tel Rıfat'ın temizlenmesinin ardından YPG'nin kontrolündeki diğer bölgelerin de hedef alınacağının sinyallerini verdi. Bahçeli'nin açıklamaları, Türkiye'nin Suriye politikasında kararlı olduğunu gösterdi.

DEM PARTİ'YE ÇAĞRI VE KÜRT VATANDAŞLARLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Ayrıca, Bahçeli, DEM Parti'ye yaptığı çağrıda, partinin Türkiye politikasındaki belirsiz tavrını eleştirdi ve Kürt vatandaşların yaşananlardan bağımsız olduğunu sözlerine ekledi. Yapılan operasyonların Kürt vatandaşlarla bir ilgisi olmadığını ve bölgeden çıkarılanların gerçek yüzlerinin anlaşılacağını ifade etti. 

Bahçeli'nin değindiği konular, hem iç politikayı hem de Türkiye'nin Suriye stratejisini yakından ilgilendiren meseleler olarak dikkatleri üzerine çekti.

Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Bu gerçekleşmeden coğrafi mıntıkaları terk etmek felakettir. YPG yok edilene kadar sahayı boşaltamayız. ABD ve Rusya, 'Teröristleri bölgeden çekeceğiz' dediler, verdikleri sözleri tutmadılar. Bölücü terör örgütüne hayat haramdır. PYD/YPG düşmanımızdır. Terör ya bitecek ya Türkiye bahara uyanacaktır. Ya da teröristler tek tek canlı hedef olmaktan kurtulamayacaktır. DEM partinin henüz nerede duracağını kestirememesi yanlıştır. DEM ya Türkiye partisi olacak ya da derdest. Gelişmelerin Kürt kardeşlerimizle alakası yoktur. Tel Rıfat'tan çıkarılanların katil olduğunu Kürt kardeşlerimizde görecektir. Suriye toprakları Suriyelilerindir. Tel Rıfat temizlendi sırada Münbiç var."

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ