Bahar aylarında göz alerjilerine dikkat

Bahar aylarında göz alerjilerine dikkat

Sağlık 3.04.2025 08:20:30 0
Bahar aylarında göz alerjilerine dikkat
Tarih: 03.04.2025 08:20 Güncelleme: 03.04.2025 08:20
Bahar aylarında en sık karşılaşılan göz rahatsızlıklarının göz alerjileri olduğunu söyleyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Kemal Bayrakçeken, "Göz alerjileri erken teşhis ve tedavi edilmediği takdirde çok daha ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir" dedi.
Özellikle bahar ayının gelmesiyle oluşan toz ve polenlerden dolayı günümüzde birçok kişi göz alerjisi sorunu yaşıyor. Göz alerjilerinin kaşıntı, kızarıklık, gözlerde şişme gibi durumlara sebep olduğunu belirten Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Kemal Bayrakçeken, göz alerjileri hakkında açıklamalarda bulundu.
Bayrakçeken, çocukluk döneminde alerjininin daha çok olduğunu belirterek, "Bahar ayının gelmesiyle birlikte güneş ışınlarının daha da hissedilir hale gelmesi ve polen oluşumunun artış göstermesi sonucu ortaya çıkan göz alerjilerinin Erzincan gibi kuru ve sıcak iklime sahip bölgelerde görülme sıklığı yüksektir. Bu rahatsızlık kadınlara oranla erkeklerde daha yaygın görülebilmektedir. Göz alerji durumunda histamin denen bir madde salgılar ve bu durum da kaşıntı, kızarıklık, göz yaşarması ve göz kapaklarında şişmeye yol açar. Bunun yanında ışığa karşı ki özellikle güneş ışığına karşı hassasiyet ortaya çıkar. Genellikle çocukluk döneminde başlayan göz alerjileri, 10-12 yaşlarında azalma gösterir ve 20-30’lu yaşlarda şiddeti oldukça azalır. Göz alerjisi kişinin yaşam kalitesini etkilemektedir" dedi.

"Göz alerjisinde sadece bahar aylarında görülür ve geçer düşüncesi yanlıştır"
Göz alerjileri tedavisinde öncelikle alerjiye sebebiyet veren alerjenlerden uzak durmak gerektiğini belirten Bayrakçeken, "Özellikle polenlerin arttığı mevsimlerde pencerelerin kapalı olmasında fayda vardır. Boya, parfüm gibi kokulu ürünlerden ve kimyasallardan uzak durulmalıdır. Güneşin tam tepede olduğu zamanlarda dışarı çıkılmamalıdır. Mecburi olarak çıkılması durumunda güneş gözlüğü kullanmak faydalı olacaktır. Göze soğuk kompres yapmak bir süre için fayda sağlayacaktır. Alerji tekrar edebilen ve ilerleyen bir hastalıktır. Sadece bahar aylarında görülür ve geçer düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Bu süreç her hasta için aynı olmayabilir. Göz alerjileri erken teşhis edilmediği takdirde görme kaybına kadar giden ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir. İlerlememesi ve özelikle bahar aylarını daha sakin geçirebilmek adına uzmana başvurmakta fayda vardır. Hastanemize başvuran hastalarda öncelikle daha hafif ilaç tedavileri uygularken ilerlemesi durumunda çok daha ciddi ilaç tedavileri uygulamaktayız" şeklinde bilgi verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ