Babası şehit olduktan 2 saat sonra doğmuştu

Babası şehit olduktan 2 saat sonra doğmuştu

Genel 18.06.2023 16:53:50 0
Babası şehit olduktan 2 saat sonra doğmuştu
Tarih: 18.06.2023 16:53 Güncelleme: 18.06.2023 16:53
Bundan tam dört yıl önce Erzurum’un Karayazı ilçesinde terör örgütü tarafından şehit edilen amca ve yeğen kabri başında anıldı. Şehitlerin çocukları, buruk bir Babalar Günü yaşadılar.
18 Haziran 2019 tarihinde terör örgütü PKK tarafından Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Turnagöl ve Anıtlı mahalleleri arasındaki bir bölgede araç içinde şehit edilen AK Parti Karayazı Belediye Meclis Üyesi Savcı Küçük ve yeğeni Ahmet Küçük için bir anma programı yapıldı. Turnagöl Mahallesi mezarlığında yapılan anma programına Karayazı Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Muammer Sarıdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, kurum yöneticileri, aile yakınları ve köylüler katıldı. Mezarlıktaki programın ardından köy camisinde mevlit-i şerif okundu, birlikte dualar edildi.

Babası şehit olduktan 2 saat sonra doğdu
Mezarlıkta yapılan programda Kur’an-ı Kerim okundu ve hunharca katledilen amca ile yeğenin kabirlerine çiçekler bırakıldı. Savcı Küçük’ün eşi Hamsi Küçük, çocukları ve kardeşleri ile birlikte Ahmet Küçük’ün annesi Cemile Küçük, eşi Ferya Küçük, çocukları Ahmet Miran ve Esmanur Küçük kabirlerin başında dua ettiler. Kürtçe ağıtların yakıldığı mezarlıkta duygu seli yaşandı. PKK’ya lanet okuyan aile yakınları, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı, feryatlar yükseldi. 2019’da PKK tarafından katledilen Ahmet Küçük’ün 4 yaşındaki oğlu Ahmet Miran’ın babasının kabri başındaki hali ise herkesi duygulandırdı. Minik Ahmet Miran babasının şehit edilmesinden iki saat sonra dünyaya gelmişti.

“Her zaman şehit ailelerimizin yanındayız”
Karayazı Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Muammer Sarıdoğan, dört yıl önce katledilen iki şehidi anmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Şehadetlerinin yıldönümü vesilesiyle burada toplandık. Devletimiz teröristlere yaptıklarını ödetmiştir ve hemen akabinde failleri yakalamış, adalete teslim etmiştir. Bundan sonra da devletimiz terörün her türlüsüne, birliğimize ve beraberliğimize, kardeşliğimize kastetmek isteyenlere karşı gerekeni yapacaktır. Şehitlerimizin emanetlerine de her zaman sahip çıkacağız. Yanlarındayız. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

“Karayazı’da terörün kökü kazıldı”
AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ise anma programında yaptığı konuşmada, kalleşçe katledilen Savcı Küçük ve Ahmet Küçük’ü hem vefat yıldönümleri hem de Babalar Günü vesilesiyle andıklarını söyleyerek, “Her zaman onların ailesinin yanındayız. Milletimize ve ailesine sabırlar diliyoruz. Şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Terörün kökü kazınmış ve Karayazı’da bir terör unsuru bulunmamaktadır” dedi.

“Çocuklarım hep babalarını soruyor”
Şehit edilen Ahmet Küçük’ün eşi Feriha Küçük, Erzurum’da doğum yaptıktan sonra eşinin şahadet haberini duyduğunu söyleyerek, “Ahmet Miran o gün doğdu. Sözde Kürtleri savunduklarını söylüyorlar, biz de Kürt’üz. Savcı Küçük, köyü için çalıştığı için öldürdüler, benim eşimi de onla beraber öldürdüler. Çocuklarım babalarını çok özlüyor. Ahmet Miran babasını hiç görmedi. Sürekli babasını soruyor gelecek mi diye. Esmanur babasını gördü. Esmanur’un psikolojisini zar zor toparladım. Allah ahımızı onlara bırakmasın” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ