Ayşenur Hasdemir, “Erciş’te 2. kademe okuma yazma kursunda 60 öğrencimize belge verdik”

Vangölü TV Erciş ilçesindeki Aile Destek Merkezlerindeki çalışmaları ekranlara getirmeye devam ediyor.

Van Haberleri 18.07.2022 13:08:00 0
Ayşenur Hasdemir, “Erciş’te 2. kademe okuma yazma kursunda 60 öğrencimize belge verdik”
Tarih: 18.07.2022 13:17

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV her alanda Van halkının faydasına olan çalışmaları ekranlara getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Van ve ilçelerini gezerek özellikle kadınların çalışma hayatında aktif rol oynamalarına yardımcı olarak yaptıkları çalışmaları gündeme taşıyor. Bu doğrultuda bu seferki durağı Erciş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 4 Nolu Aile Destek Merkezi oldu.

2012 yılından sonra aktif olarak hizmet veren 4 Nolu Aile Destek Merkezi Koordinatörü Ayşenur Hasdemir, yaptıkları çalışmaları Vangölü TV mikrofonlarına şu ifadelerle anlattı:

Bizler burada çeşitli kurslar vermekteyiz. 2021 -2022 yılını baz alırsak toplam 350 kursiyere ve öğrenciye eğitim verdik. Bu eğitimler kapsamında sertifikalarımızı da verdik.

OKUMA YAZMA KURSLARI İLE YENİ UFUKLAR AÇILIYOR
Bu yıl içerisinde birinci kademe okuma yazma kursunda toplamda 40 öğrencimize okuma yazma belgesi kazandırdık. Yine aynı şekilde 2. Kademe okuma yazma kursunda ise toplamda 60 öğrencimize belge verdik. İkinci kademe belgesini alan öğrencilerimiz aynı zamanda ilkokul mezunu da oluyor. Bununla birlikte birçok alana başvuru yapabiliyor buda bizleri mutlu ediyor.

ONLİNE SİTELER ÜZERİNDEN SATIŞ YAPILARAK GELİR ELDE EDİYORLAR
Özellikle Takı Tasarımı Kursu’na ilgi baya yoğun. Burada kolyeler, bileklikler vb. takılar yapılmaktadır. Öğrencilerimiz yaptıkları ürünleri online siteler üzerinden satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlamış oluyorlar. Başka bir kursumuzda ise amigurumi bebekler yapılmaktadır. Bu bebekleri kursiyerlerimiz hem kendi çocukları için yapıyor hem de satışa sunarak gelir elde etmiş oluyor.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ’NE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK VERİYORUZ
Resim kursunda ise Güzel Sanatlar Fakültesi’ne hazırlanan öğrencilerimiz için alt zemin hazırlanmış oluyor. Öğrencilerimiz kara kalem ile başlayarak, yağlı boya ile devam ederek kendilerini geliştiriyorlar.
2021-2022 yılını baz aldığımız zaman Kur’an –ı kerim, dikiş-nakış, okuma –yazma, hazır giyim gibi kursların yanı sıra kursiyerlerin çocuklarını bırakacakları oyun odaları da mevcuttur.

AİLE DESTEK MERKEZLERİ’NDE SEMİNERLER DE VERİLİYOR
Bu kursların yanı sıra seminerlerimizde oluyor. Seminerlerde öğrencilerimize gerek sağlık alanında gerekse psikolojik alanda eğitimler verilmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz bu alanlarda eğitim aldıkça özgüvenleri artıyor ve buda bizleri mutlu ediyor.

KURSLARIMIZI ANKETLERDEKİ TALEBE GÖRE AÇIYORUZ
Bunun dışında yılsonunda anket hazırlayarak öğrencilerimizin bir sonraki dönemde hangi kursları almak istediklerini dile getiriyorlar. Biz de bu çerçevede kursları açmaya çalışıyoruz.

Kaynak: Vangölü TV

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem