Avukat Memiş: “Makam ve statüler verilecek kararlar da belirleyici olmamalı”

Avukat Memiş: “Makam ve statüler verilecek kararlar da belirleyici olmamalı”

Asayiş 12.06.2023 10:05:24 0
Avukat Memiş: “Makam ve statüler verilecek kararlar da belirleyici olmamalı”
Tarih: 12.06.2023 10:05 Güncelleme: 12.06.2023 10:05
Erzincan’da savcıyı darp ettikleri iddiasıyla 2 kardeşin tutuklanması hususunda açıklamada bulunan şüphelilerin müdafi Avukatı İsa Memiş, “Makam ve statüler verilecek kararlar da belirleyici olmamalı” dedi.
Olay, geçtiğimiz günlerde Erzincan’da Erzincanspor - Şanlıurfaspor maçının oynandığı sırada tribünde yaşandı. Alınan bilgiye göre, maç sırasında küfür ettikleri ileri sürülen S.G., ile K.G.’yi maçı çocuğuyla birlikte izlemekte olan savcı İ.K., küfür, hakaret etmemeleri konusunda uyardı. Bunun üzerine taraflar arasında başlayan tartışma sonrasında savcının darp edildiği iddia edildi.
Savcı İ.K.’nin şikayeti üzerine kardeş olan S.G. ve K.G., polis tarafından gözaltına alınarak Şehit Enes Bediz Karakoluna götürüldü. 1 gün nezarette kalan iki kardeş sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Konu hakkında konuşan Erzincan Barosu avukatlarından şüphelilerin müdafi Avukatı İsa Memiş, “Müvekkillerim basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek kasten yaralama suçu ile yargılanmaktalar. Bu tarz suçlar da ceza verilse dahi, miktarı 3-4 ay hapis cezası veya adli para cezası şeklinde olmaktadır. Yaşanan olay futbol müsabakası esnasında meydana gelmiştir. Müvekkillerim karşı taraftaki kişinin sıfatını ve ne iş yaptığını bilmemektedirler. Bilseler dahi görev esnasında veya görev nedeniyle yaşanan bir olay olmadığından, şikayetçinin sıfatı, kimliği, savcı olup olmadığı önem arz etmemektedir. Benzer nitelikteki dosyalarımızda aylarca ifade dahi alınmaz iken, sırf şikayetçi cumhuriyet savcısı diye müvekkillerimizin tutuklandığını düşünmekteyiz.
Dosyası incelediğimizde gördük ki suç uzlaştırma kapsamında, müvekkillerim ceza alsa bile miktarı 3-4 ayı geçmeyecek; hatta yatarı yok yani ceza infaz kurumuna girmeyecekler. Fakat anlam veremediğimiz şekilde, kanuna aykırı şekilde müvekkillerim tutuklandı, bir nevi hürriyetlerinden alı konuşmuş durumdalar.
Kanunlar herkes için aynı şekilde uygulanmalı, kimsenin sıfatı ve statüsüne bakmadan kanunlar eşit uygulanmalı; tutuklama tedbirdir, en son seçenek olarak nazara alınmalıdır. Dosyamıza bakacak olursak; suçun niteliği, delillerin toplanmış olması ve şüphelilerin kaçacağına yönelik delil bulunmaması gibi hususlar dikkate alınarak, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu 100. maddesindeki tutuklama şartları oluşmamıştır. İddia edilen suç tutuklamayı gerektiren bir suç değildir. Toplumda hukuka güven azalmış olup bu ve benzeri durumlar güveni daha da azalmaktadır. Tarafsız, bağımsız, adil ve hukuk üstünlüğüne hepimizin ihtiyacı vardır. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına sesleniyorum; Kanunlara uyarak derhal müvekkillerimi serbest bırakın." dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ