Avrupa 2’ncisi Edibe Yağız çiçeklerle karşılandı

Avrupa 2.’si Edibe Yağız çiçeklerle karşılandı

Van Haberleri 2.08.2022 10:14:00 0
Avrupa 2’ncisi Edibe Yağız çiçeklerle karşılandı
Tarih: 02.08.2022 10:14 Güncelleme: 02.08.2022 10:14

Slovakya’da yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda (EYOF) Türkiye’yi temsil eden Edibe Yağız, 3 bin metre branşında Avrupa ikincisi oldu. Yağız, memleketi Van’da coşkuyla karşılandı.
Ulusal ve uluslararası çapta düzenlenen müsabakalarda adını duyuran milli atlet Edibe Yağız, 25-30 Temmuz 2022 tarihleri arasında Slovakya’da yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda 3 bin metre branşında kişisel 9.25’lik en iyi derecesiyle Avrupa 2.’si oldu. Milli atlet Yağız; Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Yalçın Özdemir, Atletiz İl Temsilcisi Enver Acar, antrenörleri, arkadaşları ve ailesi tarafından Ferit Melen Havaalanı’nda çiçeklerle karşılandı.
Karşılama sonrası açıklamalarda bulunan Yalçın Özdemir, sporcularının üst üste iki başarı aldığını belirtti. Sporcularının başarılarıyla diğer arkadaşlarına da örnek olduğunu ifade eden İl Müdür Yardımcısı Özdemir, sporcuların olimpiyatlarda ülkeyi en iyi şekilde temsil etme hususunda inançlarının tam olduğunu dile getirdi.
Sporcularının son dönemde ulusal ve uluslararası müsabakalarda büyük başarılar elde ettiğini aktaran Atletizm İl Temsilcisi Enver Acar ise, “Desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Arif Özsoy, Gençlik Van Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Fatih Sevinç, kulüp yöneticilerine, pilot okullarımız olan Kerim Tuncer Ortaokulu, Süphan Ortaokulu, Mustafa Cengiz Ortaokulu, Bilim ve Teknoloji Lisesi yönetimine teşekkür eder, antrenör arkadaşlarımı kutlarım. Ayrıca Van Valimiz Ozan Balcı ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Mehmet Fatih Çelikel’in destekleriyle atletizm sporunda ilimiz daha da başarılar sağlayacaktır” dedi.
Atletizm Antrenörü Münür Akkoyun da sporcusunun son 1.5 aylık süreçte uluslararası arenada yapılan 3 müsabakada derece elde ettiğini hatırlatarak, hedeflerinin U20 Avrupa Şampiyonası’ndan madalyayla ülkeye dönmek olacağını söyledi.
Başarısından dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Edibe Yağız da şu ana kadar kişisel en iyi derecesini koşarak Avrupa ikincisi olduğunu hatırlattı. Yağız, hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu kaydetti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ