Atık malzemeler öğrencilerin ellerinde hediyelik eşyalara dönüşüyor

Atık malzemeler öğrencilerin ellerinde hediyelik eşyalara dönüşüyor

Genel 16.10.2023 13:37:40 0
Atık malzemeler öğrencilerin ellerinde hediyelik eşyalara dönüşüyor
Tarih: 16.10.2023 13:37 Güncelleme: 16.10.2023 13:37
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü öğrencileri, atık tekstil ürünlerinden ürettikleri ürünlerle ilçedeki okullara katkı sağlıyorlar.
Tatvan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 4 yıl önce döner sermaye ile kurulan Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü meyvelerini vermeye başladı. Okulda açılan atölye sayesinde bir yandan meslek öğrenen öğrenciler bir yandan da atölyede kullanılan tekstil ürünlerinden artan atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırıyor. Bir yandan dışarıdan gelen siparişleri hazırlayan öğrenciler diğer yandan ise bu ürünlerden artan atıl tekstil ürünlerini çöpe atmak yerine farklı tasarımlarda kullanıyor. Geri dönüşüme büyük katkı sunan öğrenciler, bu ürünlerden ürettikleri cepli kitaplık ve diğer okul ihtiyacı ürünlerini ise ilçedeki okullara ücretsiz bir şekilde dağıtıyor. Atölyede üretilen ürünlerden cepli bez kitaplığı da ilçede bulunan Van Gölü İlkokuluna hediye edildi.
Cepli bez kitaplıktan oldukça memnun olduklarını dile getiren Van Gölü İlkokulu Müdürü Şahin Ballıkaya, “Van Gölü İlkokulu ve Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu yıl kardeş okul olduk. Bu kardeşliğin vesilesiyle Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Uzun hocamız ve öğrencileri, atölyelerinde atık malzemelerle bu güzel ve nadide cepli bez kitaplığı okulumuz için oluşturup bizlere hediye ettiler. Bizim için çok değerli bir hediye çok teşekkür ederim. Biz de bu cepli bez kitaplığımızı aynı şekilde atık malzemelerden oluşturduğumuz kütüphanemize asacağız” dedi.
“Sıfır Atık” projesinin değerlendirip atölyelerinde fazla kalmış kumaşlardan cepli bez kitaplık ürettiklerini söyleyen Tatvan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Uzun ise “Tatvan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü öğrencilerimizin atık kumaşlardan cepli bez kitaplığını yaparak Van Gölü İlkokuluna hediye ettik. Şu an yaptığımız bu proje Milli Eğitim Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımızın da desteklediği ‘Sıfır Atık’ projesinin bir devamıdır. Proje, katı atıkları geri dönüşüme kazandırmak üzere ve devlet ekonomisine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bizler de fazla kalmış kumaşları çöpe atmadan değerlendirdik” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ