Atık malzemeler öğrencilerin elinde sanata dönüştü

Atık malzemeler öğrencilerin elinde sanata dönüştü

Kültür Sanat 3.08.2024 10:06:45 0
Atık malzemeler öğrencilerin elinde sanata dönüştü
Tarih: 03.08.2024 10:06 Güncelleme: 03.08.2024 10:06
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) geri dönüşümden elde edilen malzemeler öğrencilerin elinde birer sanat eserine dönüştürülüyor.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri, biyomateryaller ile gerçekleştirilen atölye çalışmasında günlük hayatın bir parçası olan çay posası, zerdeçal, jelatin, spirulina tozu, hibiskus çayı, mavi kelebek çayı, pancar, aktif kömür ve geri dönüşümden elde edilen toner gibi malzemeleri birer sanat eserine dönüştürüyor.

“Amacımız çeşitli renkler ve forumlar elde etmekti”
Fakülte binasında gerçekleştirilen çalışmalara dair bilgiler veren Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Döndü Tülay Özkul, “Yaklaşık 20 öğrenci iki akademisyen ve peyzaj mimarı sanatçı Rozelin Akgün ile atölye çalışmalarında çay posası, zerdeçal, spirulina tozu, hibiskus çayı, mavi kelebek çayı gibi çeşitli maddelerden biyomateryaller üretimi yapıldı elde edilen ürünler içinde birde sergi düzenledik. Amacımız doğanın gücünden faydalanarak çeşitli renkler ve formlar elde etmekti. Öğrenciler bu kapsamda ilk olarak seminere katılarak biyomateryallerin ne olduğunu öğrendi ardından düzenlenen atölye çalışmalarından pişirmeler yaparak ve boş kartuşlardaki renkleri değerlendirerek tonlamaları öğrendiler” dedi.

“Üretimlerin bir bölümü üç boyutlu şeklinde gerçekleştirildi”
Malzemelerin elde edilmesi için belirli bir pişirim sürecinin takip edildiğini ifade eden Özkul, "Pişirme sürecinde yaklaşık 14 ocak içerisinde jelatin bazlı malzemeler beraber çalışmalar yürütüldü. Öğrenci istediği tonu elde etmek için çeşitli çay ve malzemelerden faydalandı bunların içerisinde atık malzemelerde vardı. Malzemeler kullanılarak tonlamalar elde edildi. Çalışmaların bir kısmı üç boyutlu bir kısmı ise yüzeysel şeklinde gerçekleşti" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ