Atatürk Üniversitesinden Çin’e akademik ziyaret

Atatürk Üniversitesinden Çin’e akademik ziyaret

Genel 15.08.2025 17:13:10 0
Atatürk Üniversitesinden Çin’e akademik ziyaret
Tarih: 15.08.2025 17:13 Güncelleme: 15.08.2025 17:13
Atatürk Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonunu güçlendirmek, dünyanın önde gelen üniversiteleriyle iş birliği protokolleri imzalamak ve öğrenci ile akademisyen hareketliliğini artırmak amacıyla Çin’e önemli bir akademik ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaretin ilk durağı, Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçiliği oldu. Atatürk Üniversitesi heyeti, Büyükelçi Selçuk Ünal tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı. Görüşmede, Türkiye ile Çin arasındaki akademik iş birliklerinin güçlendirilmesi, yükseköğretim kurumlarının uluslararası alandaki görünürlüğünün artırılması ve ortak bilimsel projeler üzerine istişarelerde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ev sahipliği ve paylaşımları için Büyükelçi Ünal’a teşekkürlerini iletti.
Büyükelçilik temaslarının ardından heyet, Çin’in köklü yükseköğretim kurumlarından Shandong Geleneksel Çin Tıp Üniversitesini ziyaret etti. Burada iki üniversite arasında; ortak araştırma laboratuvarlarının kurulması, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenci değişim programlarının geliştirilmesi, akademik yayın ve bilgi paylaşımı, kısa süreli akademik programlar ve uluslararası proje başvurularında ortak hareket edilmesi gibi birçok maddeyi kapsayan Akademik İş Birliği Mutabakatı imzalandı.

Bilimsel Üretim ve İnsan Kaynağı Gelişimi Konusunda Uzun Vadeli Stratejik Ortaklık
Ziyaret kapsamında Atatürk Üniversitesi heyeti, Shandong Üniversitesinin modern kampüsünü, ileri teknolojiye sahip laboratuvarlarını ve üniversite bünyesindeki Yantai Hastanesini gezerek, geleneksel Çin tıbbına ilişkin tedavi protokolleri, klinik araştırma altyapısı ve hasta bakım standartları hakkında bilgi aldı. Özellikle fitoterapi ve akupunktur gibi alanlarda akademik değişim programlarının hayata geçirilmesi, geleneksel Çin tıbbı uygulamaları, klinik araştırmalar ve sağlık hizmetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, imza töreninde yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: "Atatürk Üniversitesi olarak, bilimin sınırlarını aşan bir anlayışla dünya üniversiteleri arasında güçlü bir yer edinme hedefimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Shandong Geleneksel Çin Tıp Üniversitesi ile imzaladığımız bu mutabakat, hem eğitim hem sağlık alanında önemli projelerin hayata geçmesine vesile olacak. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için yeni ufuklar açacak bu iş birliği, üniversitemizin uluslararası görünürlüğünü de artıracaktır."
Beş yıl süreyle geçerli olacak bu anlaşma, tarafların karşılıklı isteğiyle yenilenebilecek. Böylece iki üniversite, bilimsel üretim ve insan kaynağı gelişimi konusunda uzun vadeli ve stratejik bir ortaklık yürütecek. Atatürk Üniversitesi, bu anlaşmayla hem bilimsel hem de kültürel anlamda doğu ile batı arasında güçlü bir köprü kurma hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Dalian Politeknik Üniversitesi ve Yantai Hastanesinde İncelemeler
Atatürk Üniversitesi heyeti, Çin ziyareti kapsamında Dalian Politeknik Üniversitesini de ziyaret ederek burada mühendislik, teknoloji ve endüstriyel iş birlikleri üzerine görüşmeler gerçekleştirdi. Üniversitenin yenilikçi laboratuvarları ve araştırma merkezlerini inceleyen heyet, özellikle akıllı üretim, yapay zekâ ve sürdürülebilir enerji alanlarında ortak projelerin geliştirilmesi konusunda mutabakata vardı. Ayrıca, Yantai Hastanesinde düzenlenen saha ziyaretinde, hücresel tedaviler ve modern tıp uygulamalarının entegrasyonu yerinde gözlemlendi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ