Atatürk Üniversitesi’nden 63 proje desteklenmeye hak kazandı

Atatürk Üniversitesi’nden 63 proje desteklenmeye hak kazandı

Eğitim 24.03.2023 11:43:59 0
Atatürk Üniversitesi’nden 63 proje desteklenmeye hak kazandı
Tarih: 24.03.2023 11:43 Güncelleme: 24.03.2023 11:43
Kültürel ve bilimsel geleneği, donanımlı altyapısı, bünyesinde barındırdığı fakülteler, araştırma merkezleri, enstitüler, meslek yüksekokulları ve alanında uzman binlerce akademisyeni ile dev bir bilim merkezi olan Atatürk Üniversitesi, öğrencilerine sağladığı kaliteli eğitim sayesinde ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmeye devam ediyor.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022/2 dönemi kapsamında programa yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.
Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin danışmanları ile birlikte hazırladığı 63 proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanarak önemli bir başarı sağladı. 12 fakülteden 23 program ile 2 meslek yüksekokulundan 3 programın geliştirdiği projenin destekleneceği 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında Atatürk Üniversitesi önemli bir başarı elde etti.
Başarılarından dolayı öğrencileri ve akademik danışmanlarını tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin belirlediği hedefin Türk Yükseköğretiminde ilk 5, dünya sıralamalarında ise ilk 500 üniversite arasına girmek olduğu belirterek, üniversitenin bu anlamda ilk günden itibaren büyük ve cesur adımlar atarak politikalarını oluşturduğunu ve kararlılıkla uygulamaya başladığını söyledi.
Öğrenci ve akademisyenlerin de bu politikalar doğrultusunda aynı hedefe doğru ilerlediğini aktaran Rektör Çomaklı; üniversite olarak evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üreten, Ar-Ge faaliyetleri yürüten, teknoloji geliştiren, patente dönüştüren ve ürettiği bilimi toplumun yararına kullanan araştırma odaklı üniversite olma hedefiyle çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ