Atatürk Üniversitesinde, Kudakaf’23 il protokolü ve sektör temsilcileri buluşması gerçekleşti

Atatürk Üniversitesinde, Kudakaf’23 il protokolü ve sektör temsilcileri buluşması gerçekleşti

Genel 9.11.2023 09:52:55 0
Atatürk Üniversitesinde, Kudakaf’23 il protokolü ve sektör temsilcileri buluşması gerçekleşti
Tarih: 09.11.2023 09:52 Güncelleme: 09.11.2023 09:52
15-16 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan, ancak 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23) 18-19 Aralık tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 7 üniversitenin iş birliğiyle gerçekleşecek olan KUDAKAF’23 öncesinde düzenlediği İl Protokolü ve Sektör Temsilcileri Buluşması programında şehrin yöneticileriyle bir araya geldi.
Toplantıya, Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasıyla üniversitelerin, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile gerçekleştirilecek olan KUDAKAF’ın öğrenciler ile işverenleri buluşturma noktasında şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da etkin bir rol oynayacağını belirten Rektör Çomaklı, etkinliği başarılı bir şekilde gerçekleşebilmesi işin şehirdeki kamu kurum ve kuruluşlar arasındaki iş birliğinin önemine değindi.
Bu yıl 3. kez kariyer fuarına ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı ziyadesiyle mutlu olduklarını aktaran Rektör Çomaklı; etkinliğin yüz binlerce gencin işverenlerle buluşmalarına ve istihdam olanaklarından faydalanmalarına aracılık etmenin yanında nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan her ölçekte işverenlerin de gençlerle doğrudan iletişim kurmasına vesile olacağını dile getirdi.

“KUDAKAF’23’ü Paydaşlarımızla Birlikte Başarıyla Gerçekleştireceğiz”
Rektör Çomaklı Çomaklı: “Fuarda öğrenciler için stant, söyleşi, B2B, proje pazarı, mülakat odaları, iş kulübü ve CV teslimi gibi etkinliklerin yer alacak. WEB sitesi, sosyal medya, yazılı ve basılı materyaller, radyo ve Tv’ler aracılığıyla da tanıtım ve iletişim sağlanacak. Üniversitelerimizin, Erzurum Valiliğimiz ile Büyükşehir Belediyemizin ve tüm kamu kurumlarının desteği ile 2022 yılında düzenlediğimiz DAKAF oldukça başarılı geçti ve ülke genelinde ses getirdi. Öğrencilerin en memnun olduğu kariyer fuarı olarak seçilen DAKAF 2022’nin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden başarı ödülü aldık. Verilen ödüle layık görülmek Atatürk Üniversitesi için büyük bir gurur kaynağı oldu. 2023 yılında da KUDAKAF’ı paydaşlarımızla birlikte başarıyla gerçekleştireceğiz” dedi.
KUDAKAF’23 hakkında genel bir bilgilendirme sunumu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, konukların görüş ve önerilerini aldı.
Bu yıl fuara 500 firmanın katılmasının hedeflendiğini belirten Sözbilir, öğrencilerin KUDAKAF’23’e fuardan önce yetenek kapısı üzerinden kayıt yaptırmalarının önemli olduğunu ve bu konuda paydaş kurumlardan destek beklediklerini söyledi. İyi dilek ve temennilerle devam eden program, soru-cevap kısmıyla sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ