Atatürk Üniversitesi heyetinden Irak’a akademik ziyaret

Atatürk Üniversitesi heyetinden Irak’a akademik ziyaret

Eğitim 1.07.2024 11:07:34 0
Atatürk Üniversitesi heyetinden Irak’a akademik ziyaret
Tarih: 01.07.2024 11:07 Güncelleme: 01.07.2024 11:07
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında şimdiye kadar birçok üniversite ile iş birliği protokolleri imzalayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yakın zamanda gerçekleştirdiği Azerbaycan, Polonya ve Litvanya ziyaretlerine bir yenisini daha ekleyerek Irak’a akademik bir ziyaret düzenledi.
Dört gün sürecek bu ziyaret kapsamında Prof. Dr. Çomaklı ile beraberindeki heyet, Irak’taki çeşitli üniversitelerle iş birliği görüşmeleri yapacak. İlk olarak Anbar Üniversitesi ile başlayan bu görüşmeler, hem akademik hem de kültürel alanda ülkeler arası ilişkilerin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Anbar Üniversitesi ile İş Birliği Görüşmeleri
Ziyaretin ilk durağı olan Anbar Üniversitesi, Irak’ın en köklü ve prestijli eğitim kurumlarından biri olarak biliniyor. Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Anbar Üniversitesi rektörü ve akademik kadrosuyla bir araya gelerek, iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişim programları, ortak araştırma projeleri ve çeşitli akademik etkinlikleri kapsayan iş birliği protokolü imzaladı. Bu iş birliği sayesinde, hem Türk hem de Iraklı öğrenciler ve akademisyenler için yeni fırsatlar oluşturulması hedefleniyor.
Diğer Üniversitelerle Planlanan Görüşmeler
Prof. Dr. Çomaklı’nın Irak ziyareti sadece Anbar Üniversitesi ile sınırlı kalmayacak. Ziyaretin ilerleyen günlerinde, Irak’ın önde gelen üniversiteleri ile de iş birliği görüşmeleri yapılacak. Bu görüşmelerde, çeşitli alanlarda ortak çalışma ve projelerin hayata geçirilmesi, bilimsel yayınların paylaşılması ve ortak seminerlerin düzenlenmesi gibi konular ele alınarak mutabakata varılan konularda yine iş birliği protokolleri imzalanacak.
Akademik ve Kültürel İlişkilerin Güçlendirilmesi Hedefleniyor
Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın bu ziyareti, sadece akademik iş birliğini değil, aynı zamanda kültürel bağların da güçlendirilmesini hedefliyor. Türkiye ve Irak arasındaki kültürel ve eğitim alanındaki ilişkilerin gelişmesi, her iki ülkenin de toplumsal ve bilimsel ilerlemesine katkı sağlayacak. Bu bağlamda, Prof. Dr. Çomaklı’nın ziyaret programında çeşitli kültürel etkinlikler ve sosyal programlar da yer alıyor.
Ziyaretin Önemi ve Beklentiler
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın Irak ziyareti, hem Türkiye’nin hem de Irak’ın yükseköğretim alanındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Bu tür ziyaretler, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin pekiştirilmesine ve yeni akademik projelerin hayata geçirilmesine vesile oluyor. Ayrıca, bu tür akademik iş birlikleri, öğrencilerin ve akademisyenlerin uluslararası deneyimler kazanmalarına olanak tanıyor.
Amaç, İki Ülkenin Akademik Potansiyelini En Üst Düzeye Çıkarmak
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı: "Atatürk Üniversitesi olarak, uluslararası iş birliğine ve küresel akademik ağların güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda, Irak’a gerçekleştirdiğimiz ziyaret, sadece üniversitemiz için değil, aynı zamanda Türkiye ve Irak arasındaki eğitim ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi adına önemli bir adım oldu. Ziyaretimizin ilk durağı olan Anbar Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, iki ülkenin akademik dünyaları arasındaki iş birliğini daha da ileriye taşıyacak somut adımlar atmamıza olanak sağladı. Anbar Üniversitesi’nin rektörü ve değerli akademik kadrosu ile öğrenci ve akademisyen değişim programları, ortak araştırma projeleri ve bilimsel etkinlikler gibi konularda verimli görüşmeler gerçekleştirdik” diye konuştu.
Ziyaret sırasında, Irak’ın diğer saygın üniversiteleri ile de iş birliği olanaklarını değerlendireceklerini aktaran Rektör Çomaklı: “Irak’ın önde gelen üniversiteleri ile yapacağımız görüşmelerin de benzer şekilde olumlu ve yapıcı geçeceğine inanıyorum. Amacımız, her iki ülkenin de akademik potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve öğrencilerimize uluslararası deneyimler kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ