Asrın felaketinden etkilenen 99 depremzede Eskişehir Öğretmenevi’ne yerleştirildi

Asrın felaketinden etkilenen 99 depremzede Eskişehir Öğretmenevi’ne yerleştirildi

Genel 10.02.2023 17:23:53 0
Asrın felaketinden etkilenen 99 depremzede Eskişehir Öğretmenevi’ne yerleştirildi
Tarih: 10.02.2023 17:23 Güncelleme: 10.02.2023 17:23
Eskişehir Valiliği koordinesinde Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya illerinden Eskişehir’e getirilen 99 depremzede Eskişehir Öğretmenevin’e yerleştirildi.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Enkazlardan kurtarılan vatandaşlar ve diğer depremzedeler için de yardım çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Eskişehir Valiliği koordinesinde Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya illerinden Eskişehir’e getirilen 99 depremzede vatandaş Eskişehir Öğretmenevin’e yerleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir Öğretmenevi’ne yerleşen depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Türkiye’nin asrın en büyük felaketlerinden birini yaşandığını dile getirerek, sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkileyen bir felaket yaşandığını belirtti.
Eskişehir Valiliği himayesinde Eskişehir’deki tüm imkânları depremzede misafirlerin kullanımına açtıklarını vurgulayan Töre, " Maalesef çok acı günlerden geçiyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Deprem ülkemizin bir gerçeği ve milletimizin yardımlaşma duygularını gerçekten en üst seviyeye çıkaran bir durum. Bir nebze de olsa acılarınızı paylaşabilmek için depremzedelerimizin yanınızdayız. Deprem bölgesinin yaralarını sarabilmek için çalışmalarımıza tüm gayretimizle devam ediyoruz. Devletimiz her türlü imkânıyla vatandaşının yanındadır” ifadelerini kullandı.
Eskişehir’e gelen depremzedelerin Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrollerinin yapıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki yıkıcı depremin ardından Valiliğimizle koordineli bir şekilde, ilimize gelen depremzedelerin sadece tıbbi tedavilerinin değil, giyimden sosyal desteğe ve barınma ihtiyaçlarına kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ