Oğlu PKK terör örgütü tarafından kaçırılan anne bir bayrama daha gözü yaşlı giriyor

Muş’ta 2014 yılında terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen oğlunun yolunu gözleyen 66 yaşındaki anne Gülbahar Teker, bir bayrama daha gözü yaşlı giriyor.

Asayiş 12.05.2021 11:44:55 0
Oğlu PKK terör örgütü tarafından kaçırılan anne bir bayrama daha gözü yaşlı giriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2021 11:44

Muş’ta 2014 yılında terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürülen oğlunun yolunu gözleyen 66 yaşındaki anne Gülbahar Teker, bir bayrama daha gözü yaşlı giriyor.

Muş’ta yaşayan ve 2 yıl Diyarbakır anneleriyle birlikte HDP önünde eyleme katılan Gülbahar Teker, bir an önce evladına kavuşmayı ümit ediyor. Eylemini HDP Muş İl Başkanlığı önüne taşıyan ve dört gözle evladının yolunu gözleyen Teker, bir bayramı daha terör örgütü yüzünden buruk geçiriyor. 8 yıldır evlat özlemiyle yüreği yanan anne Teker, oğlunun terör örgütü PKK’dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olmasını istiyor.

“HDP kapatılsın”

8 senedir oğlunun kandırılıp dağa götürüldüğünü anlatan Gülbahar Teker, “İki yıldır Diyarbakır’da eylem yaptım ve şimdi de Muş’ta eylem yapıyorum. HDP kapatılsın. Bu kandırılan çocukların hepsi gelip teslim olsunlar. Ceza yok. Bu kızların, 8-9 yaşındaki çocukların dağda ne işi var? PKK bizden ne istiyor. Diyorlar ki biz ‘Kürt’üz’, biz de Kürt’üz ama Kürt hakkı böyle değil. Bunlar gavur. Biz hakkımız olan çocuklarımızı istiyoruz; mal, mülk istemiyoruz. Oğlum sana sesleniyorum gel teslim ol ceza yok. Ben hastayım, kardeşin Cuma hasta kimsemiz yok bize baksın” dedi.

“Bu bayram çık gel bizi sevindir”

“Bana telefonla bir ‘alo’ de ‘ya geliyorum ya da gelmiyorum’ de. Biz iki yıldır senden tek bir haber alamıyoruz. Ben ölüyorum oğlum gel teslim ol” diyen gözü yaşlı anne Teker, “Diyarbakır’da iki yıl boyunca yaptığım eylemde 24 çocuğumuz gelip teslim oldu. Sanki benim evladım gelip teslim oldu o kadar mutlu oldum. İnşallah benim evladım da gelir biz de bu bayramda seviniriz.”

“Kapının önünde oğlumun yolunu gözlüyorum”

Her gün kapının önünde oturarak çocuğunun yolunu gözlediğini ifade eden Teker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Onun yolunu gözlüyorum. Çocuğum yaralı, babası yok, kimsesi yok. Eğer vicdan varsa, iman varsa oğlum gelip teslim olursun. Çocuğum dağdan gelene kadar eyleme devam edeceğim. Ben HDP’den korkmuyorum. Tek korkum Allah’tandır. Kapım sana açık oğlum gel. Vatandaşlar ve kaymakamımız bize yardımcı oldu ev yaptı. Allah devletimizden razı olsun. Bayram geldi ama bize bayram yok.”

Annenin küçük oğlu Cuma Teker ise ağabeyine seslenerek, “Bu bayramda da bizi yalnız bıraktın ağabey. Ağabey biz seni çok özledik. Ben hastayım, annem hasta çık gel. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve güzel bir ülke. Başka ülkelerde ne yapıyorsun. Bizi artık üzme ağabey. Bu bayramda da sensiziz. Sesimizi duy” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ