Muş’ta evlat nöbetine katılan ailelerin sayısı 9’a yükseldi

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin sayısı 9’a yükseldi.

Asayiş 8.09.2021 16:35:47 0
Muş’ta evlat nöbetine katılan ailelerin sayısı 9’a yükseldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2021 16:35

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin sayısı 9’a yükseldi.


Muş’ta, HDP İl Başkanlığı önünde ailelerin evlat nöbeti sürüyor. Öğle saatlerinde parti binası önüne eylem için gelen gözü yaşlı aileler, oturma eylemi başlattı. HDP İl Başkanlığı önünde toplanan aileler, "Halk düşmanı parti", "Evlatlarımızı vereceksiniz", "Ha HDP ha PKK", "Türk-Kürt kardeştir, HDP kalleştir" ve "Halkı dolandıran parti" dövizleri açarak slogan attı. Gözü yaşlı anne Gülbahar Teker, HDP’ye tepki göstererek parti binasına yürüdü. Anne Gülbahar Teker’i, polis ekipleri güçlükle sakinleştirebildi.



Aile sayısı 9’a yükseldi


21 haftadır eyleme katılan Teker, Özcan, Yenilmez, Aktar, Kılıç, Arul, Baykara, Uçkun ailelerine bir destekte Sönmez Yıldız ailesinden geldi. Eyleme yeni katılan anne Naciye Sönmez Yıldız, 15 yaşındaki oğlu Osman Sönmez Yıldız’ın, 2015 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde okul okuduğu sırada PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi.



“Kolum kanadım kırık”


6 yıldır oğlundan haber alamadığını aktaran anne Naciye Sönmez Yıldız, “ben çocuğumu istiyorum. Oğlum küçük. Perişan oldum. Kolum kanadım kırık. 15 yaşında bir çocuk hiçbir şey bilmiyor, kendisine bakamaz, yemek yapamaz. Dağda taşta mı yatıyor, aç mıdır, tok mudur, ne yiyor bilmiyorum. İlk defa Muş’ta eyleme katıldım” dedi.



“HDP’ye, PKK’ya lanet olsun”


Oğlu 2014 yılında dağa götürülen anne Gülbahar Teker de HDP’nin kapatılmasını isteyerek, “HDP, PKK, bu anne ve babalardan ne istiyor. Biz de Kürt’üz niye kapıya çıkıp bizi sormuyorlar. Anne ve babalar Muş’ta, Diyarbakır’da, Hakkari’de, Van’da, her yerde yürüyüş yapıyor, eylem yapıyor. Bir tane çocuk dağda kalana kadar burada eyleme devam edeceğim. Bugün bir aile daha desteğe geldi. Ben desteğe geldikleri için çok sevindim” ifadelerini kullandı.


2016 yılında dağa kaçırılan kardeşi Atilla Özcan için eyleme devam eden Ümit Özcan ise sonuna kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti. Bugün bir annenin daha eyleme destek verdiğini anımsatan Özcan, “Yeni bir ailenin eyleme katılması bize güç verdi. Eyleme katılmayan diğer ailelere sesleniyorum; gelin sizler de destek verin, çocuğunuzu isteyin. HDP’lilerin çocukları Paris’te, Almanya’da, Fransa’da gezerken, bizim çocuklar ise dağlarda, mağaralarda mahsur kalmışlar ve taşta, toprakta yatıyorlar. Gelin destek verin. Buradan kardeşim ve çocuklara sesleniyorum; kaçın gelin devletinize teslim olun” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ