Malatya'daki FETÖ/PDY davasında tutuksuz sanıklar savunma yapıyor

Asayiş 6.06.2017 15:03:12 0
Malatya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.06.2017 15:03
Malatya’da görülen FETÖ/PDY davasında tutuksuz yargılanan sanıklar savunma yapıyor.
Tutuksuz yargılanan erlerden Umut Turan savunmasını SEGBİS ile yaptı. Darbe girişimi akşamı 2. Ordu Komutanlığında er olarak görev yapan Umut Turan, nizamiyede nöbet tuttuğu sırada bir hareketliğin yaşandığını söyledi. Verilen emirleri yerine getirdiklerini ileri süren Turan, ilerleyen saatlerde nizamiye dışında bulunan zırhlı polis araçlarına ateş emri verildiğini belirterek, “Kemal Keskin Yüzbaşı bize sıkın dedi yoksa ben size sıkarım diye tehdit etti” iddiasında bulundu.
Yüzbaşı Kemal Keskin’in emri ile dışarıda bekleyen zırhlı aracın tekerlerine ve havada uçan drone’a toplam 2 kez ateş açtığını ileri süren Turan, yine Kemal Keskin’in biriyle konuştuğunu ve “Ben yıllardır bugün için bekledim. Bu kadar plan boşa gidemez” dediğini iddia etti. Çatışma çıktığı zaman geri çekildiğini iddia eden tutuksuz sanık Turan, karargaha gittiğini, burada daha sonra polise teslim olduğunu söyledi.
Tutuksuz sanıklardan Süleyman Taş ise darbe kalkışması gecesi 2. Ordu Komutanlığında er olarak görev yaptığını belirterek, “Ben darbenin ne olduğunu bilmiyorum. Kışlaya saldırı var diyerek silahların alınarak koğuş dışına çıkılması emri verildi" dedi. Ağabeyinin bu esnada cep telefonu ile kendisine ulaştığını da belirten Taş, “Abim bana bu bir darbe girişimidir, komutanlarınızın sözünü sakın dinlemeyin kimseye ateş etmeyin polise teslim ol dedi” ifadelerine yer verdi.
Nizamiyeye gittiklerinde Yüzbaşı Kemal Keskin’in kendilerine dışarıda bekleyen halk, sivil, polis herkese ateş emri verdiğini öne süren Taş, “Ama ben ateş etmedim. Bizlere baskı yaptı ‘ateş etmezseniz ben size ateş ederim’ dedi. Sürekli dışarı ateş ediyordu kendisi be bu sırada ben spor salonu bölgesine doğru kaçtım. Koğuşa gittim silahımı komutanın odasına bıraktım. Polisi aradık sonrasında topluca teslim olduk” iddiasında bulundu.
Tutuksuz sanıklardan Serdal Atlas da savunmasında 2. Ordu Komutanlığında er olarak görevliyken darbe gecesi koğuşta olduklarını ve bir arkadaşlarının gelerek herkesin silahlanmasını istediğini öne sürdü. Nizamiye bölgesinde Binbaşı İbrahim Dede’nin kendilerine içeri kim girerse girsin ateş edilmesi emri verdiğini de iddia eden Atlas, olay günü havaya sadece 1 el ateş ettiğini öne sürdü. Tutuksuz sanık Atlas, binbaşı Dede’nin dışarı sivillere doğru ateş ettiğini gördüğünü iddia etti. Atlas ayrıca, otopark alanında bulundukları sırada karargahın dışından kamyon üzerinde bulunan Enes Gün’ün de yine Binbaşı İbrahim Dede tarafından vurulduğunu iddia etti.
Tutuksuz sanıklardan er Bülent Yiğit de savunmasında, verilen emirleri yerlerine getirdiklerini belirterek darbe kalkışmasında yer almadıklarını iddia etti.
Duruşmaya 1 saat ara verildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ