Malatya'daki 76 sanıklı FETÖ/PDY davası sürüyor

Asayiş 28.06.2017 17:36:27 0
Malatya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.06.2017 17:36
Malatya’da FETÖ/PDY davasında tanıkların dinlenilmesine öğleden sonraki celsede de devam edildi.
Yakınca Spor Salonundaki Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada darbe kalkışmasının yaşandığı gün 2.Ordu Komutanlığı Karargahında görevli askerlerin tanık olarak dinlenilmesine devam edildi.
15 Temmuz’da 2. Ordu Karargahında görevli astsubaylardan Hakan İşdar, o gün karargahta Mesaj Kontrol Nöbetçi Astsubay olarak görev yaptığını belirterek, “Albay Erkan Varol bana saat 20.00’den itibaren önemli bir evrak geleceğini söyledi. Bunu 3-4 defa sordu. Sıkıyönetim emirleri geldiğinde bende Harekat Merkezi’ni arayarak, önemli evrakın geldiğini söyledim. Avni Angun 21.00’den sonra, 21.00 ile 22.00 arasında, ilk gelen mesajdan sonra, askeri hattan arayarak, ’Benden habersiz hiçbir yere emir çekilmeyecek’ dedi" ifadelerine yer verdi.
Bir diğer tanık Tuğgenerali Zeki Karataş’ın emir Astsubayı Furkan Yağdıran ise ifadesinde Zeki Karataş’ın kendisine hava harekatı olacağını söyleyerek mesaide kaldığını belirterek, "Karargahta iken Zeki Karataş ve Mustafa Serdar Sevgili makam araçlarını hazırlatarak çıkıp yaptılar. Nizamiyeden çıkış yaparken Zeki Karataş, Yüzbaşı Kemal Keskin’e ‘Bir problem var mı’ diye sordu. O da ‘yok’ dedi. Buradan Kara havacılık Alay Komutanlığına, ardından ise Ordu Komutanının konutuna geçildi. Ordu Komutanı Adem Huduti, ‘O çocuklar baya kalabalık gelmişsiniz’ dedi. Albay Bahadır Erdemli, ordu komutanına evrakları gösterdi. Buradan ordu karargahına geçildi. Zeki Karataş karargah bahçesinde telefonla konuşurken, Albay Bahadır Erdemli’ye ‘Bahadır artık icraata geç, Serdar bir şey yapamayacak’ diye konuştu.
Duruşmada diğer tanıkların da dinlenmesi ile mahkeme duruşmayı yarına erteledi. Bugünkü duruşmanın öğleden sonraki celsesini AK Parti’den bir heyet de takip etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ