Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’e hapis cezası

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak’a terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlarından 14 yıl 3 ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e de aynı suçlardan 15 yıl hapis cezası verildi.

Asayiş 1.02.2019 22:27:00 0
Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel’e hapis cezası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.02.2019 22:27

MALATYA (İHA) – Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak’a terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlarından 14 yıl 3 ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e de aynı suçlardan 15 yıl hapis cezası verildi.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava öncesinde adliyesi çevresinde emniyet ve jandarma ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan sanıklardan Sebahat Tuncel sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmazken, Gültan Kışanak ise polis minibüsüyle adliyeye getirilerek otopark girişinden içeri alındı. Duruşmayı, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ile partililer ve sanık yakınları da takip etti. Şu ana kadar cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katılan Kışanak, ilk kez katıldığı mahkemede Ankara, Şanlıurfa ve Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemelerinde açılan dava dosyaları ile ilgili savunma yaptı.

Partinin programına göre hareket ettiğini ileri süren Kışanak, “Bu partinin bir programı var. O programa bağlı olarak konuştum. Halk da inandı ve bana oy verdi. Halk, bu parti programına oy veriyor, benim kaşıma gözüme oy vermiyor. 4 yıl BDP’nin eş genel başkanlığını yaptım. Her kongreye gittim. Bugün burada nasıl suçlama konusu olabilir? Çözüm sürecinde söylediklerimiz suç değildi, şimdi ‘vazgeçtim, niye yaptın? Suçlu ol.’ Parti kongresinde yaptığım konuşmalar suç unsuru taşımamaktadır. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

Savunmasının ardından Kışanak, Elazığ’da kalkacak olan tarifeli uçağa yetiştirilmesi için jandarma tarafından Elazığ Havalimanına götürüldü.

Sanık avukatlarının da savunmalarını alan mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından kararları açıkladı. Mahkeme, terör örgütü üyeliği ve propagandası suçlarından Sebahat Tuncel’e 15 yıl, Gültan Kışanak’a ise 14 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ