FETÖ'den tutuklanan savcı telefona ByLock'u yükleyen hakimi itiraf etti

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullandığı iddiasıyla tutuklanan savcı ile tutuksuz olan hakim eşinin yargılanmasına başlandı. 16 ayd

Asayiş 19.10.2017 22:26:04 0
FETÖ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.10.2017 22:26

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullandığı iddiasıyla tutuklanan savcı ile tutuksuz olan hakim eşinin yargılanmasına başlandı. 16 aydır tutuklu bulunan savcı, eşi ve kendisinin telefonuna ByLock programını hakim arkadaşlarının yüklediğini söyledi.

 

Samsun Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Selçuk S. ile Samsun Ticaret Mahkemesi üyesi iken meslekten ihraç olan hakim eşi Yeşim S.’nin yargılanmalarına başlandı. 16 ay önce tutuklanan Selçuk S., duruşmaya Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza ve İnfaz Kurumun’dan, eşi Yeşim S. ise Sincan Kadın Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılarak ifade verdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada, telefonlarında ByLock yüklü olduğu tespit edilen savcı ile hakim karısı kendilerini savundu.

 

Sanık Selçuk S., "Pişmanlık yasasından yararlanmak istiyorum. Bazı itiraflarda bulunacağım. Benim ve eşimin telefonuna ByLock’u hakim arkadaşımız Vahdettin T. kurdu. Vahdettin T., Yargıtay Ceza Tetkik Hakimliğinde çalıştığı dönemde ailece görüşüyorduk. Aynı yerde çalıştık. Biz daha sonra Kartal Adliyesi’ne tayin olduk. Vahdettin de Kartal Adliyesi’ne tayin oldu. Burada da görüşmelerimiz devam etti. Eşime ve kendime yeni telefon aldım. Bu telefonlara yeni programlar kursun diye Vahdettin T.’ye verdim. Kendisi telefona program yüklerken ByLock da yüklemiş. 16 aydır karı-koca tutukluyuz. Tahliyemizi talep ediyorum. Ben ByLock yüklemedim ve kullanmadım" dedi.

 

Yeşim S. ise, "FETÖ terör örgütünü esefle kınıyorum. ByLock bir usul hatasıdır. FETÖ suçlamasıyla 460 gündür tutukluyum. Telefonumda ByLock olduğundan hiç haberim bile olmadı. Eski Sivas Savcısı Vahdettin T. ile Yargıtay Tetkik Hakimliğinden çalışırken görüşüyorduk. Bizi gazeteye abone yapmaya çalışıp, kurban parası istiyordu. Biz bu taleplerini yerine getirmeyince aramızda soğukluk oldu. Kendisiyle Kartal Adliyesi’nde de 2 yıl birlikte çalıştık. Yeni telefon alınca eşimle birlikte Vahdettin’e götürüp program kurması için telefonları bıraktık. Bazen telefonlarımızı güncelleme yapmak için bizden alırdı. Benim ve eşimin güvenini kötüye kullanan Vahdettin’den şikayetçiyiz. Tamamen masum olduğumuz bir konuda tutuklu yargılanıyoruz" diye konuştu.

 

Mahkeme heyeti, Selçuk S. ile Yeşim S.’nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 15 Şubat 2018 tarihine erteledi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ