Elazığ’da depremde hasar gören bina çöktü

Elazığ’da Meydana Gelen 6.8 Büyüklüğündeki Depremde Acil Yıkım Kararı Verilen Binaların Kontrollü Yıkımları Devam Ediyor.

Asayiş 2.02.2020 12:31:27 0
Elazığ’da depremde hasar gören bina çöktü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.02.2020 12:31

Elazığ’da depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi’nin yanında bulunan ve acil yıkım kararı sonrası çalışma başlatılan bir sitedeki bine çöktü. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, önceden tedbir alınması bir olumsuzluk yaşanmasının önüne geçti.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi Halaylı Sokak’ta bulunan Dilek Sitesi’ndeki bir apartman yıkılmış ve 14 kişi hayatını kaybetmişti. Kent genelinde olduğu gibi sokak üzerindeki acil yıkılması gereken ağır hasarlı binalar tespit edilerek, gerekli güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik önlemleri alınan sokak üzerinde bulunan Petek Sitesi’nde de yıkım çalışması başlatıldı. Yıkım çalışmalarına ekiplerin ara verdiği site içerisindeki 3 numaralı bina biranda çöktü. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı. Ekipler, çöken binanın olduğu sitede yıkım çalışmalarına tekrar başladı. Alınan tedbirlerle yıkım çalışması kaldığı yerden bugün devam etti. Ekiplerin çalışmaları drone ile havadan da görüntülendi. Mahalle sakinleri ise evlerinin yıkılmasını izledi.

15 noktada yıkım çalışması sürüyor

Sahada çalışan yaklaşık bin kişilik ekiple tespit edilen hasarlı binalardan acil olanların yıkım çalışması ise kent genelinde sürüyor. Bugün itibarıyla 15 farklı noktada yıkım çalışması yapıldığı bildirildi. Özellikle acil yıkım tehlikesi olan binalarda gerekli tedbirlerin alındığı, ardından yıkımına başlandığı aktarıldı.

Depremde en çok hasar gören Mustafapaşa, Adbullahpaşa, Sürsürü ve İcadiye mahallerinde bazı binaların yıkımına başlanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ