Elazığ'da 61 sanıklı FETÖ davasında tanıklar dinlenmeye başlandı

Asayiş 7.07.2017 12:24:59 0
Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.07.2017 12:24
Elazığ’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişimi nedeniyle 61 asker hakkında açılan davanın tanık dinlenme celsesinde darbe girişiminin planlayıcısı olarak tutuklu bulunan TSK’nın ihraç edilen Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün tanık olarak ifadesi alındı.
Darbe girişiminin baş aktörlerinden olan ve tutuklu bulunan TSK’nın ihraç edilen Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ten, yüz yüze sıkıyönetim görevini aldığını itiraf eden Abdulkerim Ünlü’nün gözaltına alınmasının ardından üzerinden çıkan notta görev yapacak kişilerin yer aldığı liste ordu evinde bulunmuştu. Bunun üzerine darbe girişimi nedeniyle Ünlü ile birlikte 2’si albay 3’ü binbaşı toplam 61 askeri personel tutuklanmıştı.
Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi ek duruşma salonunda görülen davada sanıkların dinlenmesinin ardından tanık ifadelerine geçildi. Tanık olarak dinlenen Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlandı.
Mahkeme heyeti Partigöç’e, “Atama listesindeki emir ve atamalar senin imzanla mı yayınlandı” diye sordu. Partigöç de ifadesinde, listenin altında kendi adının olduğunu fakat imzasının kesinlikle olmadığını söyledi.
15 Temmuz’dan önceki hafta Ünlü ile hiç görüşmediğini belirten Partigöç, “Belge verme gibi bir olay aramızda olmadı. Ünlü ile Harp Okulu’nda devreydik. Ankara’da benim üst katımda oturuyordu. Genelkurmay personel görevim nedeniyle tüm amiral ve generalleri tanıdığım için Ünlü’yü tanırım. Ünlü’ye listeleri ben vermedim ve darbeden önce de yüz yüze görüşmedim. Darbe girişiminden sonra baskı yapılarak aleyhime birçok beyan alınmıştır. Sıkıyönetim atamalarında bulunan isimlerle ve soruşturmalarla ilgili kendilerinden liste çıkığına dair herhangi bir ifadem alınmadı” dedi.
Davada diğer tanıkların ifadelerinin alınması sürüyor.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ