Deprem şehidi, güvenlik korucusu son yolculuğuna uğurlandı

DEPREMDE ENKAZ ALTINDA KALARAK ŞEHİT OLAN GÜVENLİK KORUYUCUSU CENGİZ PULLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Asayiş 15.06.2020 11:16:29 0
Deprem şehidi, güvenlik korucusu son yolculuğuna uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.06.2020 11:16

Bingöl’de meydana gelen 5.7’lik depremde Karlıova ilçesi Kaynarpınar köyünde güvenlik kulesinin çökmesi sonucu şehit olan korucu Cengiz Pullu son yolculuğuna uğurlandı.

Dün meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde Kaynarpınar Köyü Jandarma Karakolu’nda güvenlik kuleleri çökmüş,güvenlik korucusu 4 çocuk babası Cengiz Pullu, enkaz altında kalarak şehit olmuştu. Şehit Pullu için bugün Ulu Cami önünde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, ailesi, silah arkadaşları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şehidin cenaze namazına dakikalar kala 5.6’lık depremde meydana geldi. Kısa süreli yaşanan panik ardından, cenaze namazı kılındı. Törenin ardında şehidin naaşı Kümbet Köyündeki aile mezarlığına defin edildi.

Cenaze namazından sonra konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Hepimiz Allah’tan geldik. Dönüşte yine onadır. Hepimiz buna iman ediyoruz. Bu dönüş öyle bir dönüş ki vatanı için, milleti ve memleketi için nöbet tutarken görevi başında şehadetle cenabı hakka dönüyor. Cengiz Pullu kardeşimizin dönüşü bu şekilde Cenab-ı Hak inşallah bize de böyle bir dönüşü nasip eder ama herkese de nasip etmiyor. Cenab-ı Hak hepimizi haberdar ediyor ki onlara da ölüler demeyiniz onlar diridirler sizi görürler ama siz bunun farkında olmazsınız ve siz bunu göremezsiniz. Cengiz Pullu kardeşimizin de bizi gördüğünü biliyoruz. Biz onun şehadetine şahitlik ettik. Cenabı hak şehadetini kabul etsin inşallah. İnşallah Cengiz kardeşimiz de bize haklarını helal eder. İnşallah oda bizlere şefaatte bulunur. Bu vesile ile tüm Karlıovalı kardeşlerimize ailesine yakınlarına ve Türkiye’ye baş sağlığı diliyorum"dedi.

"Türkiye deprem bölgesi, bunları yaşayacağız"

Konuşmasını sürdüren Oktay,"Şunu hepimiz biliyoruz ki Türkiye deprem bölgesi ve bunları yaşayacağız. Onun için de yaşadığımız evlerimizi konutlarımızı afetlere de inşallah dayanıklı bir şekilde inşa edeceğiz. Bütün kararlılığımız bunun üzerine. Cengiz kardeşimizin eşi de çocukları da bizim kardeşlerimizdir ve bizlere emanettir devlete emanettir. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece dayanışma içerisinde olduğumuz süre içerisinde ham olsun Cengiz Pullu kardeşimizin de gözü arkada kalmayacaktır. Ama inşallah bizim birliğimizle beraberliğimizle de inşallah Cengiz Pullu kardeşimizi de inşallah onun da bizimle gurur duymasını istiyoruz. Bizler ona layık olmaya çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın da bu vesile ile bir kez daha hem şehidimizin yakınlarına hem de tüm Karlıovalı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ