DEAŞ’a katıldığını düşündükleri çocuklarından 5 yıldır haber alamıyorlar

Malatya’da Yaşayan Utuş Ailesi, Çocuklari Hasan Utuş’tan 2014 Yılından Beri Haber Alınamıyor. Çocuklarini Bulmak İçin Her Yolu Deneyen Acılı Aile, Deaş Tarafından Kaçırıldığına İnandiklari Çocuklarinin Bulunması İçin Yardım

Asayiş 19.12.2019 11:51:11 0
DEAŞ’a katıldığını düşündükleri çocuklarından 5 yıldır haber alamıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.12.2019 11:51

Malatya’da yaşayan Utuş ailesi, çocukları Hasan Utuş’tan 2014 yılından beri haber alınamıyor. Çocuklarını bulmak için her yolu deneyen acılı aile, DEAŞ tarafından kaçırıldığına inandıkları çocuklarının bulunması için yardım bekliyor.

İstanbul’da üniversite okuyan Hasan Utuş’tan 13 Ekim 2014 yılından beri haber alamayan Malatyalı aile, o dönem İstanbul’da üniversite okuyan çocuklarının terör örgütü DEAŞ’a kaçtığını ya da kaçırıldığını düşünüyor. Baba Mehmet Utuş ile anne Hacire Utuş, çocuklarından gelecek müjdeli haberi bekliyor. Acılı baba Mehmet Utuş, oğlunun İstanbul’da okuduğunu ve okullar başlamadan bir hafta öncesinde kendisine ulaşamadığını söyleyerek, “Biz kendisini aradık telefonlarımızı açmıyordu. İstanbul’da oturan akrabalarıma haber verdim, gidip kaldığı yurda baktılar ama orada da bulamadılar” dedi.

“Telefondaki kişi oğlumun şehit düştüğünü söylemiş”

Malatya’da savcılığa başvuruda bulunduktan sonra İstanbul’a gittiklerini söyleyen baba Mehmet Utuş, “Yattığı yurda gittik, ondan sonra da okuduğu okula gittim ama hiçbir iz bulamadık” şeklinde konuştu. Kendisi İstanbul’dayken özel numaradan bir şahsın Malatya’daki iş yerini aradığını ve DEAŞ’lı olduğunu düşündükleri o kişinin çocuklarının öldüğünü söylediğini anlattı.

Çocuklarının okulun açılmasına 1 hafta kala yurt dışına nasıl gittiğini çözemediklerini söyleyen Utuş, “Daha sonrasında ise bize gizli numaralardan telefonlar geliyordu ama biz bulamadık. Benim ne gecem kaldı ne de gündüzüm. Sabahlara kadar uyuyamıyorum, haber gelirse ulaşabilsinler diye. Oğlumun alkolü, sigarası, hiçbir şeyi yoktu. Namazını kılan, zeki ve dört dörtlük bir çocuktu. Bizim düşmanımız da yok, herkes bizi sever sayar. Biz DEAŞ’tan falan şüpheleniyoruz. Ama çocuktan ne ses var ne haber var” dedi.

“Ölüyse veya diriyse ben çocuğuma kavuşmak istiyorum”

Anne Hacire Utuş da oğluna kavuşmak istediğini ifade ederek, “Bir bilgi, haber almak istiyorum. Ölüyse veya diriyse ben çocuğuma kavuşmak istiyorum. Biz ona ulaşmak için bütün yolları denedik ama bize bütün kapılar hep kapandı. Ondan hariç benim 7 tane daha çocuğum var, onlar okula gidiyorlar, geç kalıyorlar. Ben onlara annelik yapamıyorum üzüntüden. Ben eşimin bu halini görünce daha çok üzülüyorum. Yetkililerden destek istiyorum. 5 yıldır gitmediğimiz yer kalmadı, bize yardımcı olunsun istiyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ