Ceren'in katili Özgür Arduç: 2 polisi öldürecektim

Ceren Özdemir’in katil zanlısı Özgür Arduç, polis memurlarını kasten öldürmeye teşebbüsten yeniden hakim karşısına çıktı.

Asayiş 10.02.2020 15:20:08 0
Ceren'in katili Özgür Arduç: 2 polisi öldürecektim
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2020 15:20

Ordu’da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i bıçaklayarak öldüren ve olaydan bir gün sonra polis ekipleri tarafından yakalanan Özgür Arduç, o esnada 2 görevli polis memurunu da yaralamıştı.

Hakkında iki ayrı iddianame hazırlanan ve 23 Aralık tarihinde ilk kez çıktığı hakim karşısında akıl sağlığının araştırılmasını talep eden Özgür Arduç, 20 Ocak tarihinde ikinci kez çıktığı hakim karşısında, "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Ceren'in katili Özgür Arduç: 2 polisi öldürecektim

Yakalandığı esnada polis memurlarını bıçakla yaralayan ve hakkında “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs” suçundan her iki polis memuruna karşı işlediği eylem nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edilen Özgür Arduç, 3. kez hakim karşısına çıktı.

"BIÇAĞIN KABI OLMASAYDI İKİ POLİSİ ÖLDÜRMÜŞTÜM"

Ordu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, katil Özgür Arduç’un ifadesi alındı.

Katil Arduç, ifadelerinde, “Bir şey dememe gerek yok, doğrudur. Arada 1 gün var. Baktım ki iki kişiler arabada, ben de dedim belki bıçağı boğazına falan saplarsam kaçma şansım olur. Saldırıyorlar diye üzerimi aramadan attılar. Işıklarda durduk. Bıçağın kabı olmasaydı ikisini öldürmüştüm. Öldürmek istedim. Bana bakmasaydı ben boğazına sokacaktım. Sonra şoföre sokacaktım.” dedi.

Ceren'in katili Özgür Arduç: 2 polisi öldürecektim

"YAN DÖNDÜĞÜMDE BIÇAKLADI"

Polis memuru Zeki Çelik de ifadesinde, Özgür Arduç’un fotoğrafının kendilerinde mevcut olduğunu ve ihbar üzerine bölgede arama çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Haber merkezinden haber gelince bölgeye gittik. Saldırı olduğu için hemen arabaya bindirdik. Arkadaşım şoför koltuğuna oturdu. Ben de şahsın yanına oturdum. Adını sordum. İsminin Hasan Kılıç olduğunu öne sürdü, kimlik istedim. Elini cebine soktu, o sırada ben kelepçe hazırlığı yapıyordum. Elini montun cebinde bıçağı tutuyordu. Bıçağı çıkarmaması için hamle yaptım. Yan döndüğüm de bıçağı sol kolumdan soktu göğsüme geldi, ikincisi de sol omzumun üstüne. Üçüncüsü sağ göğsüme sapladı. Daha sonra öndeki arkadaşım arkaya dönerek engel olmaya çalıştı. Ben yaralandığım için etki yapamıyordum. 3-4 dakika mücadele ettik.” ifadelerini kullandı.

Haydar Değerli isimli polis memuru da katile aynadan baktığında bıçağı sapladığını gördüğünü, mücadele ettiklerini ve şikayetçi olduğunu aktardı. Katil Özgür Arduç ayrıca akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılması için sağlık raporu alınmasını talep etti.

Polis memuru Zeki Çelik için Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık raporu istendi. Öte yandan mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ