Bingöl'deki selin zararı gün ağarınca ortaya çıktı

Asayiş 14.04.2017 11:05:03 0
Bingöl
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.04.2017 11:05
Bingöl’de yaşanan sel felaketinin boyutları günün ağarmasıyla ortaya çıktı. Selden dolayı 90 hayvan telef olurken, 25 araç ile bazı evler hasar gördü.
Bingöl’de dün akşam etkili olan şiddetli yağmurun ardından oluşan sel, Çapakçur Deresi vadi yamacında bulunan ev, ahır, araç ve Çapakçur Köprüsü’ne zarar verdi. Dere yatağındaki ahırlarda bulunan 90 hayvan telef olurken, zarar gören araç sayısının 25 olduğu tespit edildi. Çapakçur Deresi üzerinde bulunan eski Çapakçur Köprüsü’nde yaşanan göçükten dolayı köprü çift taraflı trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri gece boyunca köprüde çalışma yaparken, dere yamacında bulunan bazı evler güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, selden dolayı 90 hayvanın telef olduğunu, 25 aracın da zarar gördüğünü aktardı. Aşağı Çarşı Mahallesi Çapakçur Deresi yamacında bulunan bazı yerlerin güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını belirten Boğatekin, Karlıova ilçesi Çatak bölgesi ile merkez Sancak beldesine bağlı Karapınar, Sudüğünü köylerinde de bazı evlerin sel sularına maruz kaldığını belirtti.
AKUT Bingöl Birim Sorumlusu Ahmet Buzrul ise, selde eski Çapakçur Köprüsü’nün büyük zarar gördüğünü belirterek, "Beklentilerin çok üzerinde bir yağış gerçekleşti. Köprü ve birçok araç sel sularından dolayı zarar gördü. Vatandaşlardan ricamız, mümkün mertebe su havzasına inmesinler ve dere kenarında bulunan evlerde kalmasınlar. Bu bir doğal felakettir, öncesinden alınacak bir tedbir yoktur. Elimizden geldiğince vatandaşları uyarıyoruz, riskli bölgelere girmesinler, su kenarında bulunan ahırların sahipleri hayvanları tahliye etsin. Bodrumlarda yaşayan vatandaşlarımız da su baskınlarına karşı dikkatli olsun” dedi.
Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Veri ve Tahmin Uyarı Merkezi, Bingöl için şiddetliği yağış uyarısını yenileyerek, tedbirli olunmasını istedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ