25 saat sonra bulunan Fırat'ın babası: 'Çocuğum bulunduğunda çok duygulandım, çok mutluyum'

Asayiş 30.09.2017 17:38:39 0
25 saat sonra bulunan Fırat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.09.2017 17:38
Kaybolduktan 25 saat sonra kayalıklarda bulunan 2,5 yaşındaki Fırat’ın babası Cemil Yıldırım, çocuğu bulunduğunda çok duygulandığını, şuanda çok mutlu olduğunu söyledi.
Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Habercik köyünde ikamet eden Cemil ve Zübeyde Yıldırım çiftinin 2,5 yaşındaki çocukları Fırat dün sabah kaybolmuştu. Çocuklarını göremeyen aile, ilk önce kendi imkanları ve köylülerin yardımı ile arama yapmış sonuç alamayınca İlçe Jandarma Komutanlığı, köy korucuları ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine haber vermişti. Köylüler ve kurtarma ekipleri 25 saat sonra 2,5 yaşındaki Fırat Yıldırım’ı köyüne 5 kilometre uzaklıkta iki kaya arasında sıkışmış halde bularak kurtarmıştı.
Kurtarılan çocuk olay yerinde hazır bekleyen ambulansla önce ilçe devlet hastanesine ardından Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan ve tedbir amaçlı hastanede tutulan 2,5 yaşındaki çocuğun babası Cemil Yıldırım yaşananları anlattı.
Cuma günü saat 9.30 civarında mezraya odun toplamaya giderken çocuğunu bakkala yolladığını belirten baba Cemil Yıldırım, "Biz geldiğimizde eşime çocuğumuzu getirmesini söyledim. Eşim bana, ‘Fırat yok’ dedi. Ben de köyde bir yerdedir dedim. Cuma namazına gidip geldiğimde, eşim bana, Fırat’ı bulamadıklarını söyledi. Ben de arabamla köyün etrafını gezdim. Daha sona köyün imamına haber verdim, o da camide anons yaptı. Köylülerin hepsi aradık. Bulamayınca köy muhtarını aradık. Muhtar karakola haber verdi. İlçe ve belde jandarma, AFAD ile birlikte aramaya devam ettik. Gece saat 01.00’e kadar hep birlikte aradık" dedi.
Eşiyle birlikte eve hiç gitmeden aramaya aralıksız devam ettiklerini aktaran Yıldırım, "Bugün arama yapan vatandaşlara yemek yapmaya ilçe merkezine gittim. Ben dönerken köylümüzden biri aradı çocuğumun bulunduğunu söyledi. Ben de koşa koşa olay yerine gittim gördüm ki çocuğumu kurtarmışlar. Olayın olduğu yerde çocuğumun bacağı sıkışmış, gece orada kalmış. Daha sonra ilçe devlet hastanesine oradan da Fırat Üniversitesi Hastanesine getirdik. Çocuğumun son durumunda herhangi ciddi bir şey yok, bacağında ezilme var. Çocuğum bulunduğunda çok duygulandım. Şuanda çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ