Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde çalışmalar sürüyor

Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde çalışmalar sürüyor

Politika 22.10.2023 13:29:36 0
Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nde çalışmalar sürüyor
Tarih: 22.10.2023 13:29 Güncelleme: 22.10.2023 13:29
Türkiye’nin 19’ncu Kültürel Mirası olarak UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Arslantepe Höyüğüne gelen ziyaretçilerin talep ve isteklerini karşılamak maksadıyla inşa çalışmalarına başlanan Tanıtım ve Karşılama Merkezindeki çalışmalarda büyük bir hızla devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje çerçevesinde başlanan ve karma inşaat tekniğiyle yapılacak olan Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Arslantepe Höyüğü’nün kronolojik tarihini anlatan simülasyon odasının yanı sıra çeşitli aktiviteler de yapılabilecek.
"Tarihi varlıklarımızı ayağa kaldırmak için çalışmalar yürütüyoruz"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, “Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezindeki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. İnşallah herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Malatya’mızın ve misafirlerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesindeki 19’ncu Kültürel Mirası olan Arslantepe Höyüğüne gelen ziyaretçilerimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Malatya’da özellikle tarihin ayağa kaldırılmasını kendimize görev edindik. Malatya’daki bütün tarihi eserlerin, kültürel varlıkların soyut ve somut kültürel varlıkların hepsini ayağa kaldırmak için çalışmalar yürütmekteyiz.
Türkiye’nin 19’uncu Kültürel Mirası olan Arslantepe Höyüğü, Dünya insanlık medeniyetinin başladığı Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezini medeniyetimize ve geçmişimize layık bir şekilde sosyal donatılarıyla, simülasyon ve karşılama merkezleriyle mütenasip bir şekilde yapılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah en kısa süre içerisinde de Malatya’mızın ve turizmin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ