Antalya’ya gelen depremzede sayısı 157 bin 770’e ulaştı

Antalya’ya gelen depremzede sayısı 157 bin 770’e ulaştı

Genel 24.02.2023 12:31:10 0
Antalya’ya gelen depremzede sayısı 157 bin 770’e ulaştı
Tarih: 24.02.2023 12:31 Güncelleme: 24.02.2023 12:31
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, deprem bölgesinden kente gelen afetzede sayısının 157 bin 770’e ulaştığını kaydetti.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, deprem bölgesinden kente gelen 56 öğrencinin eğitimlerine devam ettiği Muratpaşa ilçesindeki Fatmagül Özpınar İlkokulunu ziyaret etti. Okul girişinde öğretmenlerce karşılanan Vali Yazıcı, bahçedeki bir depremzede aile ile de sohbet etti. Vali Yazıcı, daha sonra depremzede öğrencilerin bulunduğu sınıflara geçti. Burada öğrencilere sorular soran Yazıcı, öğrencilerin deprem noktasındaki bilgileri ve misafirleri ağırlama noktasında aldığı cevaplarla mutlu oldu.

"15 bin 98 öğrenci okula başladı"
Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Vali Yazıcı, Yazıcı, Fatmagül Özpınar İlkokulunda deprem bölgesinden gelen 56 öğrencinin eğitimlerine başladığını kaydetti.
Antalya’ya bu sabah itibarıyla deprem bölgesinden 157 bin 770 kişinin geldiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Bu sayı her gün artabiliyor. Bu sayı içinden 15 bin 98 öğrencimiz ana sınıfından 12. sınıfa kadar eğitimlerine başladılar. Öğrencilerimizin gerekli kıyafetleri sağlandı. Gündoğmuş hariç 18 ilçemizin hepsinde öğrencimiz var. Okul hangi kıyafeti belirlemişse öğrencilerimizin giyeceği kıyafetler temin edildi. Oteller, apart ve lojman, pansiyon gibi yerlerde kalan misafir sayımız 74 bin 729’a ulaştı. Büyük oranda gelişler kesildi" dedi.

80 bin 360 kişiye yerinde sağlık hizmeti
Kendi imkanlarıyla Antalya’ya gelenlerin sayısının her geçen gün artmaya devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, "Onları kaydetmemeye yeni yeni başladık. O sayı da 66 bin 653’e ulaştı. Antalya olarak 157 binin üzerindeki misafirimize elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Otellerimize, kamu çalışanlarına, esnafa hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Sahada ciddi bir sıkıntımız yok. İnsanlarımızın kötü günlerinden kurtarmak, çocuklarımızı bu travmadan çıkarmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kriz masamızda her gün değerlendirme yapıyoruz. 80 bin 360 kişiye yerinde sağlık hizmeti uyguladık. Psikodestek anlamında 60 bin 700 vatandaşımızla görüştük. Antalya olarak biz insani anlamda yapmamız gereken güzellikleri yapmaya devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.
Vali Yazıcı’ya Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan da eşlik etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ