Annelerden yağmur altında evlat nöbeti

Annelerden yağmur altında evlat nöbeti

Asayiş 30.11.2022 12:39:07 0
Annelerden yağmur altında evlat nöbeti
Tarih: 30.11.2022 12:39 Güncelleme: 30.11.2022 12:39
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerin eylemi bu hafta yağmur altında devam ediyor.
HDP önünde evlatlarına kavuşacakları günü umutla bekleyen anneler, 84. haftada da eylemlerini sürdürdü. Parti binası önüne gelerek HDP ve PKK’dan çocuklarını isteyen anneler, HDP ve PKK’yı lanetledi. Evlatlarına geri dönmeleri için çağrıda bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açtı. Evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunan aileler, kararlı bekleyişlerini sürdürüyor.
6 yıldır çocuğundan haber alamadığını ifade eden baba Şemsettin Özcan, 3 yıldır HDP önünde eylem yaptığını söyledi. Her gün HDP’ye çağrıda bulunarak çocukları geri istediğini anlatan Özcan, “HDP çocuklarımızı aldı götürdü PKK’ya verdi, PKK’da Amerika’ya verdi. HDP’liler bizi mahvettiler. Ne hakları var çocuklarımızı aldılar. Çocuğumu büyüttüm, okula gönderdim, HDP çocuğumu alıp dağa götürdü. HDP, Amerika ile beraber. Niye çocuklarımızı götürüyorlar? Türk bayrağının altında yaşayan ve hainlik yapanın Allah evladını alsın. Devlet ve bayrak birdir. Oğlum sesimi duyuyorsan gel teslim ol. Burada eyleme devam edeceğim. Bütün çocuklara sesleniyorum, gelin teslim olun. Dağda size fayda yok. Gelin okul okuyun, sıcak yuvanıza gelin. Kar kış demeden bu işin peşinde olacağız. Çocuklarımızı vermeyene kadar burayı terk etmeyeceğiz. HDP’yi kapatsınlar. HDP mecliste niye konuşuyor, ne hakkı var. Bu Kürt davası değil; Ermeni, Amerika davasıdır” dedi.

“Yeter analar babalar ağladı”
Yaklaşık 2 yıldır evlatları için HDP önünde evlat nöbeti tutuklarını vurgulayan anne Ayten Koçhan ise “İki yıla yakındır HDP önünde eylemimize devam ediyoruz. İçimiz yandığı için buradayız. HDP’den, PKK’dan çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı versinler. Bu Türk, Kürt davası değil, Ermeni davasıdır. Yeter analar babalar ağladı. 7 yıldır benim çocuğum yok. Evlat hasretiyle yaşıyoruz. Çocuklarımızı versinler. Süleyman Soylu’ya, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, HDP’yi kapatsınlar. Yılanın başı HDP’dir. Çocuklarımızı götürüp Amerika’ya satıyorlar. Her gün şehidimiz var. Allah bizim yüreğimizdeki acıyı onların (HDP-PKK) yüreğine düşürsün. Evlatlarımızı istiyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ