Anne sütü ile beslenen çocuk daha dirençli oluyor

Anne sütü ile beslenen çocuk daha dirençli oluyor

Sağlık 6.10.2022 12:29:40 0
Anne sütü ile beslenen çocuk daha dirençli oluyor
Tarih: 06.10.2022 12:29 Güncelleme: 06.10.2022 12:29
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni doğan yoğun bakım uzmanı Dr. Öğretim üyesi Aslı Melekoğlu, yaptığı açıklamada, “Anne sütü ile beslenmiş bebeklerin astım, alerji ve çocukluk çağı şeker hastalığına karşı daha dirençli oldukları gözleniyor” dedi.
1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde anne sütünün önemi ve emzirme konusunda bilgi veren, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni doğan yoğun bakım uzmanı Dr. Öğretim üyesi Aslı Melekoğlu, anne sütünün ve emzirmenin önemini anlattı. Melekoğlu, doğumdan sonra ilk 1 saatlik emzirmenin önemine vurgu yaptı ve hastanede emzirmeye dair yapılan çalışmalardan bahsetti. Melekoğlu, “ Anne sütü çok faydalı. İçerisinde bir sürü canlı antikorlar var. İlk 1 saatteki emzirme çok önemli. Hastanemizde anneye ve bebeğe eli değen personeller sertifikalarını aldı. Bebeklerle ilgilenen laktasyon polikliniğini kurduk. Özel bebek hemşiresi ekibi de oluşturduk” diye konuştu. Yeni doğan Uzmanı Dr. Ümit Ayşe Tandırcıoğlu da, anne sütüne teşvik etmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, anne sütünün antibiyotik görevi gördüğüne işaret etti. Tandırcıoğlu, “Prematüre doğan Bebeğin anneni yüreklendiriyoruz, anne sütünün önemini her fırsatta anlatıyoruz. Yoğun bakımda yatan bebekler annelerinden ayrılmasınlar diye anne otelimiz var. Bu şekilde destek sağlıyoruz. Anne sütünü artırmak için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Laktasyon biriminde ebe olarak görev yapan Suna Çalışkan ise verdikleri destek ile annenin psikolojik gelişimine büyük katkılar sağladıklarını belirterek, “Yenidünya düzeniyle birlikte annelere destek vermekteyiz. Emzirme teknikleri, pozisyonları meme reddi, anne sütünün önemi, annenin meme ucu yara ve bakımı, sırt ağrıları vb. konularda destekte bulunuyoruz. Temel amacımız anne sütünün önemine vurgu yapmakla birlikte bilinçsiz bir şekilde mama ve biberon kullanımı varsa bunu azaltarak bırakma yolunda katkılar sunmak ve bebeklerin gelişimine katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ