Ambulanstaki sözleri herkesi ağlatmıştı, sağlık görevlileri o anları anlattı

Ambulanstaki sözleri herkesi ağlatmıştı, sağlık görevlileri o anları anlattı

Sağlık 11.02.2023 21:59:24 0
Ambulanstaki sözleri herkesi ağlatmıştı, sağlık görevlileri o anları anlattı
Tarih: 11.02.2023 21:59 Güncelleme: 11.02.2023 21:59
Türkiye’yi sarsan büyük depremlerin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 130 saat sonra 3 çocuğu ve eşiyle enkazdan sağ olarak çıkartılan Hasan Basri Aslan’ın 112 ambulansında kendisine oksijen verip müdahale eden sağlık görevlilerine, “Ama ben çok kokuyorum. Sizi rahatsız ediyorum” sözleri herkesi ağlattı. Arama kurtarma ekipleri ve sağlıkçılar Aslan’ın iyi olması için dua etti.

Sağlık ekiplerinin zamanla yarışı anbean kameraya yansırken, Hasan Basri Aslan’ın eşi ve 3 çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hasan Basri Aslan’ın bu sözleri, Soma maden kazasında ambulansa binen madenci Murat Yalçın’ın, “Çizmelerimi çıkarayım sedye kirlenmesin” sözlerini akıllara getirdi. Eskişehir’den gönüllü olarak deprem bölgesine gelen Acil Tıp Teknisyeni Feride Gökçe Doğan, Saliha Tuğçe Kağnıcıoğlu ve ATT Mehmet Davarcıoğlu, Nurdağı’nda bir apartman boşluğuna eşi ve çocuklarıyla düşen Hasan Basri Aslan’ın kurtarılması operasyonuna katıldı. Hasan Basri Aslan, eşi ve 3 çocuğu 130. saatte enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Bütün arama kurtarma ekipleri ve sağlıkçılar Aslan’ın iyi olması için dua etti.

Enkazdan çıkarılan Hasan Basri Aslan’ın oksijen verilmek istenirken sağlık görevlilerine, “Ama ben çok kokuyorum. Sizi rahatsız ediyorum” sözleri 112 ekibine duygusal anlar yaşattı. Sağlık görevlilerinin akıllarına Soma’daki madenci gelirken, canla başla çalışan görevliler, “Hiç önemli değil. Senin sağlığın önemli” karşılığını verdi. Hasan Basri Aslan, zamanla yarışan 112 sağlık görevlileri tarafından en yakındaki 112 helikopterine oradan da Gaziantep’teki hastaneye sevk edildi

O anları ve duygularını İHA muhabirine anlatan sağlık personeli Feride Gökçe Doğan, "Eskişehir’den göreve geldim. Gönüllü olarak direkt yola çıktık. Depremin 130. saatinde vakanın enkazdan canlı çıktığına dair telsizden anons geçtiler. Derhal bölgeye intikal ettik. Olay yerinden 5 kişi çıkarıldı 130. saatte. 3 çocuk ve anne baba olmak üzere. Ambulansa aldığımız kişi ailenin babasıydı. Apartman boşluğuna düşmüşler. Burunları dahi kanamamıştı. Hastayı alır almaz helikopter ambulansa naklini sağladık. Tekrar merkezden Nurdağı Sahra Hastanesi’ne dönüş yaptık. Hasan Basri Aslan’ın ’Ama ben kokuyorum, sizi rahatsız ediyorum’ sözleri bize Somalı madencileri hatırlattı. Çok duygulandık. Tüm depremzedelere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah kaybettiğimiz depremzedelerimize rahmet eylesin, yakınlarına da başsağlığı dilerim. Kurtarılan her can bizi ve tüm Türkiye’yi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Acil Tıp Teknisyeni Saliha Tuğçe Kağnıcıoğlu’da, “Bir sağ hasta çıkar mı enkaz altından, bir kişiye yardım elimiz dokunur mu diye vakalara gidiyoruz, hep cenazeler çıkıyor, bu bizi çok üzdü. 130 saat sonra sağ birisinin çıkması gerçekten inanılmaz kurtuluş. Bu olay bizi fazlasıyla duygulandırdı. Hastanın da ’kokuyorum’ demesi, enkazın altından çıkmış, yardım etmeye çalışıyoruz, ’kokuyorum’ deyip de hala bizi düşünmesi o anda çok duygulandık. Gözyaşlarımızı tutamadık. Hem müdahalemizi yaptık, hem duygulandık” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ