Tarih: 12.07.2025 23:42

Aliyev'den Erdoğan'a PKK Silah Bırakması İçin Tebrik: "Kararlı Politikanın Zaferi"

Facebook Twitter Linked-in

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, terör örgütü PKK’nın silah bırakma kararı dolayısıyla Türk halkını tebrik etti. Aliyev, bu gelişmeyi Erdoğan’ın kararlı politikalarının bir sonucu olarak değerlendirdi.

Erdoğan'ın Liderliğinde Bölgede Yeni Bir Dönem

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Aliyev, görüşmede PKK'nın kendini feshetmesi ve silah bırakması kararının, kardeş Türk halkı için büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Aliyev, bu gelişmenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliği, sarsılmaz iradesi ve milli birlik ruhu sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

"Terörsüz Türkiye" Hedefine Ulaşmada Önemli Adım

Aliyev, bu adımı, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına hizmet eden önemli bir dönüm noktası olarak gördüğünü ifade etti. Aliyev, "Terörsüz Türkiye" hedefine ulaşma yolunda atılan bu kararın tam olarak uygulanmasında Türkiye'ye ve Türk halkına başarılar diledi.

Stratejik İşbirliği Devam Ediyor

Görüşmede ayrıca, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki stratejik müttefiklik ilişkileri ve gelecekteki işbirliği fırsatları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Aliyev'e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmeye devam ettiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —