AK Parti'den dikkat çeken sözler: Yarın seçim olsa...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Vatandaşlarımıza soruyoruz, aldığımız, temaslara göre yarın seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir sorun olacağını düşünmüyoruz." dedi.

Politika 13.08.2022 15:22:00 0
AK Parti
Tarih: 13.08.2022 15:24

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, katıldığı canlı yayında gündemi değerlendirdi. Kabaktepe, "Vatandaşlarımıza soruyoruz, aldığımız, temaslara göre yarın seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir sorun olacağını düşünmüyoruz." dedi.

Kabaktepe, Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Sokağa çıktığımızda ekonomi ve göçmen konusunda eleştirilerle karşılaşıyoruz." diyen Kabaktepe, "Kentsel dönüşümü iyi yaptığımız kanaatindeyim. Bu sorunların hiç olmadığı anlamına gelmiyor. Fikirtepe'de kentsel dönüşüm Bakanlığımız müdahil oldu. Yasal çerçeve vatandaşımıza kendi kendine dönüşüm imkanı tanıyor. Çevre Bakanlığımız Fikirtepe'deki sorunu büyük ölçüde çözdü. Bu yasanın çıkma nedeni aslında deprem." dedi.

"2019'da İstanbul'da en yüksek oyumuzu aldık. Buna rağmen seçimi kaybettik. Oy oranları olarak baktığımızda AK Parti'nin trendinin aşağı gittiği bir süreçten bahsetmek doğru olmaz. İstanbul'u, Ankara'yı kaybetmiş olmamızın nedenlerini kendi içimizde konuşuyoruz. Ancak AK Parti tüm bu iniş çıkışlara rağmen başarısını sürekli, lineer şekilde sürdürebilmiştir." diyen Kabaktepe, "2024'de seçim olacak. Seçime gider Vatandaşımız tekrar tercihte bulunacak. AK Parti 15 seçimin tamamında hep birinci parti çıkmış. 15 yılın içerisinde kaybettiklerimiz var. 2019'da İstanbul ve Ankara'yı kaybettik. Bu ortada. Ama kazandıklarımızda var. Hem toplam hem lokal bakıyoruz. İstanbul'u kaybetmemizin nedeni ittifak sisteminde partilerin oy dağılımın sonucudur. Belediye olarak oyumu arttırmış olmama rağmen iki sonuç çıkıyor. Rakibin diğer bileşenleri konsolide etmiş demek ki. Ben onu konsolide edemedim demek ki, temel neden bu.

"Yarın seçim olsa..."

İstanbul'da 13 bin farkın temel nedeni yukarıda söylediğim gerekçe. Bunu besleyen ek nedenler var. Söylemimizi öyle değil böyle gösterseydik. Ama bu temel nedeni değiştirmeyecekti. 20 yıl kazanmışsınız. Şimdi milletimiz yine tercihte bulunacak. 2019'u doğru analiz edememişsek 2024'te bununla yüzleşeceğiz. İstanbul seçimi iptal edilince vatandaşımız tepkisini böyle gösterdi. Ama bu seçimin gerçek sonucu 13 bindir. Benim bakış açım bu. İstanbul Büyükşehir'i Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Ekim ayında seçim olursa kazanacağımıza inanıyoruz. Bizim odaklandığımız seçim doğal olarak 2023. Vatandaşlarımıza soruyoruz, aldığımız izlenim, veriler, temaslara göre yarın seçim olsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Öyle gerçekleşeceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem